Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.06.24
13400 32 Печатать

Гетманцев - про підвищення податків: Очікуємо «радикальних» пропозицій Кабміну

У фінансовому комітеті Верховної Ради найближчим часом очікують від Кабміну пропозиції щодо ставок окремих податків з метою наповнення бюджету. Про це в кулуарах Верховної Ради сказав журналістам голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, передає Укрінформ.

“Ми чули неодноразово від міністрів фінансів та оборони про значне недофінансування військових видатків у бюджеті, яке вимірюється сотнями мільярдів гривень. Це настільки великі гроші, що їх не можна закумулювати лише якимось точковими рішеннями або шляхом детінізації”, - сказав Гетманцев.

До того ж, за його словами, ресурс від детінізації вже використовується, що сприяло перевиконанню планових показників бюджету.

“Але бюджет не співставний з наявними потребами. Тому найближчим часом ми очікуємо пропозиції від Кабінету Міністрів, яким чином маємо покрити видатки на оборону. Я не знаю при цьому, які розміри податків запропонує Кабмін. Але, зважаючи на серйозність ситуації, очікую, що пропозиції будуть достатньо радикальними”, - відмітив голова Комітету.

Раніше Гетманцев зазначав, що є основні джерела доходів бюджету - податок на доходи фізичних осіб, військовий збір, податок на додану вартість та акцизи.

За його припущеннями, податок на прибуток навряд чи змінюватимуть у зв'язку з певними особливостями адміністрування, які не дозволяють швидко зібрати гроші. Зокрема, кошти від податку на прибуток складно швидко акумулювати до державного бюджету у зв'язку з річним податковим періодом. З ПДВ, військовим збором та акцизами таких проблем немає. Тому мова йде про підвищення ставок саме цих податків та зборів.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
20.06.24 07:24

Виконуємо завдання кремля по знищенню української економіки, у влади до цього тіпа нема ніяких питань?

Ответить
  • Лариса
20.06.24 09:09

Александр, ви про яку саме  "владу"?  завдяки якій він весь час біля до корита і чиї вказівки тепер виконує?
чи до народу - єдиного джерела влади в Україні - завдяки якому він взагалі опинився у ВР?

Ответить
  • Кирпулька
20.06.24 08:31

Йде планове зачищення бізнеса на території України, готують майданчик для захода інших гравців. Нічим іншим те, що коїться неможливо обгрунтувати. Ніхто не бореться з крадівництвом, з відкатами. Натомість збільшують доплати держслужбовцям. Багато дивного бачимо і чуємо навкруги і це все вписується в план зачищення простору України.

Ответить
  • Наталія
20.06.24 09:56

Кирпулька, як вже дістали ці конспирологи. Несуть шо попало. Яких гравців? всі велики корпорації давно тут, не помітили? Ви ж відвертий бред несете. Як у "за двома зайцями" : "розумна, аж страшно". 

Ответить
  • Angry accountant
20.06.24 16:53

Наталія, не потрібно ображати їнших. Тут кожен висловлює власну думку і має на це право. Скажіть в чому не права Кирпулька?

Ответить
  • Наталія
20.06.24 17:27

Angry accountant, це дуже цікава технологія: абсолютно правильно що ніхто не бореться з крадівництвом та відкатами, збільшують доплати держслужбовцям. Але ж це все роблять не самостійно ті хто зараз при владі, типу гетманцева, шмигаля, єрматка і т.д. А хтось "готує майданчик для заходу" якіхось невідомих гравців. При чому на питання яких самих гравців чомусь ніколи немає відповіді. Тобто начебто критика влади і є, але ж це не вони самі бідненьки, а якісь невідомі гравці

Ответить
  • Кирпулька
21.06.24 06:48

Наталія, 1.Тобто ви згодні, що є технологіяі і вона працює для отримання якогось результату.
2. З питанням про перелік гравців то не до мене, я не при владі і зі мною такими даними не діляться.
3. А ось аналітичні висновки я навчилась робити аналізуючи інформацію з різних джерел.

Ответить
  • Наталія
21.06.24 09:24

Кирпулька, в тому що відбувається результат простий, без конспірології, одним накрасти як можна більше (як шмигаль), а іншим не тільки накрасти, а ще як можна більше зблизити українське законодавство з рашкою (як гетманцев). І без рептилоїдів 

Ответить
  • Наталія
21.06.24 09:21

Кирпулька, Ви не зрозуміли, Ваш допис і є технологією відволікання уваги від дійсних злочинів влади на якихось невідомих гравців. Аналітичні висновку про рептилоїдів (граців) це цікаво 

Ответить
  • Кирпулька
20.06.24 10:39

Наталія, 1. Не потрібно нікого ображати, це роблять тільки ті у кого немає аргументованих доводів. 2. А хіба я казала про великі корпорації? Бізнес це і ФОП, і малі, і середні підприємства. 3. Для корпопорацій підвищення податків сумна новина, але не смертельна, ось для всіх інших це точно зупинка або згортання бізнесу.

Ответить
  • Наталія
20.06.24 16:05

Кирпулька, то буде аргументований довод для кого робиться "планове зачищення бізнеса на теріторії України"? Цікаво ж дізнатися

Ответить
  • Наталія
20.06.24 11:29

Кирпулька, то хто і для кого готує майданчик? 

Ответить
  • Два боти від москалоти
24.06.24 11:55

Наталія, Закрийти свої пики, зібралися тут два боти від москалоти, одне створює причину херню писати, друге створює проблему  і гонять одне другому всяку пургу. Зачистка йде від пуйла, поїдьте у Херсон, Запоріжжя, а тепер ще Харків, про Донецьк і Луганськ я вже не кажу. Ніхто не побачив цієї зачистки??? Чи ви думаєте оту москалоту без армії, без зброї можна зупинити.  Якщо цих підерів ЗСУ не зупинить, от тоді ваш бізнес і застять. Хтось там огризався, що як кордони відкриють. то зразу повалить з України. А хто вас тримає сьогодні? Як я дивлюся, це як правило жінки. А вас ніхто не тримає, вперед ... чемодан, вокзал - Сибір.

Ответить
  • Наталія
24.06.24 15:01

Два боти від москалоти, взагалі не в тему, лікуватися треба! Тож так і живємо бо все в одну купу валять. Може народ читати не вміє?

Ответить
  • хороший чоловик
24.06.24 14:21

Два боти від москалоти, и шо ,ваши пропозициі

Ответить
  • Слів нема
20.06.24 09:11

Кирпулька, так -так! це ж не наші рідненькі ніяк не нажруться під нашим повсякчасним "одобрямс", це рука Госдепа, Обами і Байдена -вони всі особисто зацікавлені отримати наші бізнеси.
🙈

Ответить
  • горожанин
21.06.24 15:24

Слів нема,  одни абрикоси

Ответить
  • Лариса
20.06.24 09:05

так пан Шмигаль же на днях сказав, що про підвищення податків мова не йде!!
чи хто такий той пан Шмигаль, коли є пан Данило і ЦУ від його власників?...
цікаво, в якій ще країні можливо таке, щоб отак, не соромлячись, люди, які де-юре не мають впливу, спростовували слова людини, яка є третьою по ієрархії в державі?
і в якій ще країні після таких викрітасів всі ці "правителі" ще були б при владі?...

Ответить
  • Muravei
20.06.24 09:09

Тобто, зменшити видатки на утримання нікому не потрібних держслужбовців не варіант?

Ответить
  • Angry accountant
20.06.24 16:43

Muravei, і в мене в голові висить це питання. Зменшити кількість держслужбовців і витрати на їх утримання чогось ніхто не вважає за потрібне. Ще багато питань до уряду в частині збільшення поголів'я силовиків та статків воєнкомів і дотичних до них. 

Ответить
  • Слів нема
20.06.24 09:13

Muravei, тобто, ви пропонуєте зменшити податки на утримання президента (бо там 22 мільярди на рік) і силового блоку (там майже стільки ж)?! 
чи про таке не говориться, треба скоротити клєрків?))

Ответить
  • Олена
20.06.24 09:24

З їхніми нововеденнями по військовому обліку багато працівників звільнилися і пішли в тінь. Ось вам і недоотримання ЄСВ, ПДФО і війського збору в бюджет. Але то ж ні хто не думає, розуму не вистачає. Бажання жити і працювати в такій країні зовсім зникло. Відкриють кордини і до побачення. Тут робити адекватним людям не має що. Лишаться Маряни безмозглі. Хоть поржалі, тільки вийшло навпаки.....

Ответить
  • Angry accountant
20.06.24 16:49

Олена, згодна. Завдяки 73.. наражались і ржемо досі... Про стан справ в тцк просто легенди ходять...це ж треба мати такий талант щоб знищувати патріотизм. 

Ответить
  • Наталія
20.06.24 09:58

Олена, а Маряну народ україни добровільно обрав 

Ответить
  • Наталія
20.06.24 09:58

Наталія, вибачте, України

Ответить
  • Наталія
20.06.24 09:57

Олена, повірте за кордом не набагато краще 

Ответить
  • Юлия
21.06.24 09:10

Наталія, нас скоро до такого доведуть, що в любому іншому місті, ніж в рідній Україні, нам буде вважатися краще

Ответить
  • Шурик
20.06.24 10:38

"Пенсія державним службовцям призначається в розмірі 60 відсотків суми їх заробітної плати,"
Нормальным людям 40%.
Поэтому и налоги со взносами на зряплату дерслужбовцив должны быть в 1,5 раза больше. Обычных нормальных людей это не должно касаться.
Где-то там о социальной справедливости писалось в Конституции Украины. И хде она.

Ответить
  • Angry accountant
20.06.24 16:50

Шурик, она - "на паузі"

Ответить
  • Наталія
20.06.24 11:30

Шурик, їх податки платяться з бюджету, тому що більше що меньше ніякої різниці 

Ответить
  • Інна
20.06.24 17:57

А спосіб наповнення бюджету - меньше п..дити!, щоб кошти туди дійсно йшли не придумали?!  Ні, треба з людей здерти, суки!

Ответить
  • Анжела
21.06.24 14:07

Красти перестаньте, сумлінно виконуйте свої обов'язки і швидко гроші з'являться

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям