Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


28.06.24
761 0 Печатать

Звільнення за колабораціонізм: закон опубліковано

26 червня Президент підписав Закон України від 04.06.2024 № 3768-ІХ, що встановлює додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця.

Документ був офіційно опублікований у газеті «Голос України» вже 27.06.2024 року. Нові норми запрацюють через три місяці, тобто 27.09.2024 року.

Законом встановлюються додаткові підстави розірвання трудового договору з ініціативи роботодавця у разі набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено (крім звільнення від відбування покарання з випробуванням) за вчинення злочину проти основ національної безпеки України, та невиконання працівником правил поведінки на підприємстві, в установі, організації в частині положень, передбачених правилами поведінки.

Правила поведінки на підприємстві, в установі, організації, які можуть бути частиною правил внутрішнього трудового розпорядку, мають містити положення про зобов’язання працівників щодо нерозголошення інформації з обмеженим доступом, зокрема інформації, що становить державну чи комерційну таємницю, а також про умови роботи з конфіденційною інформацією.

Докладніше на цю тему читайте за посиланням.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям