Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.07.24
405 0 Печатать

Чи мають право СГ здійснювати з 01.09.2024 оптову чи роздрібну торгівлю залишками раніше придбаних інших нікотиновмісних продуктів для орального застосування, не маркованих МАП?

Чи мають право СГ здійснювати з 01.09.2024 оптову чи роздрібну торгівлю залишками раніше придбаних інших нікотиновмісних продуктів для орального застосування, не маркованих МАП?

Законом України від 16 січня 2024 року № 3553-ІХ «Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо приведення деяких норм у відповідність із Законом України «Про Митний тариф України» та уточнення окремих положень» внесено зміни до ПКУ, згідно з якими з 1 вересня 2024 року підлягають оподаткуванню акцизним податком операції з ввезення та реалізації на митній території України товарів за кодом згідно з УКТ ЗЕД 2404 91 90 00 «Інші нікотиновмісні продукти для орального застосування», які включено до переліку підакцизних товарів.

Для цілей запровадження з 01 вересня 2024 року оподаткування акцизним податком інших нікотиновмісних продуктів для орального застосування платники податків, які є виробниками та/або імпортерами таких продуктів, мають право відповідно до ст. 226 ПКУ не пізніше ніж за два місяці, для задоволення потреби в марках у вересні 2024 року, подати попередню заявку-розрахунок про потребу в марках акцизного податку «тютюн вітчизняний (інші вироби)» – «ТВ ІНШІ», «тютюн імпортний (інші вироби)» – «ТІ ІНШІ» у кількості, необхідній для маркування інших нікотиновмісних продуктів для орального застосування.

Для забезпечення можливості своєчасного маркування інших нікотиновмісних продуктів для орального застосування з метою їхнього ввезення на митну територію України та реалізації з 01 вересня 2024 року – одержання виробниками та імпортерами таких продуктів марок акцизного податку до 1 вересня 2024 року здійснюється виключно за умови подання продавцю таких марок заявки-розрахунку за формою, затвердженою центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, документів, що підтверджують внесення плати за марки і сплату до відповідного бюджету акцизного податку за ставками, які діятимуть з 1 вересня 2024 року.

Отже, з 1 вересня 2024 року (якщо до вказаної дати законодавством не будуть встановлені інші терміни, протягом яких можна здійснювати зберігання, транспортування, реалізацію на митній території України нікотиновмісних продуктів для орального застосування, виготовлених або ввезених на митну територію України до 1 вересня 2024 року, без марок акцизного податку) ввезення на митну територію України, зберігання, транспортування, прийняття на комісію з метою продажу та продаж на митній території України зазначених продуктів, не маркованих в установленому порядку, забороняється.

По материалам Категорія 114.08 "ЗІР"
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям