Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.07.24
319 0 Печатать

Відшкодовання витрат на надання соцпослуги для догляду вдома за потерпілими на виробництві

Яким чином відшкодовуються витрати на надання соціальної послуги для догляду вдома за потерпілими внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання?

Соціальна послуга догляду вдома надається потерпілому в один з обраних ним таких способів:

  • юридичними особами, фізичними особами – підприємцями, які є надавачами соціальних послуг або фізичною особою, яка надає соціальні послуги з догляду без провадження підприємницької діяльності на професійній основі;
  • шляхом виплати щомісячної грошової компенсації за надання соціальної послуги догляду вдома потерпілому членом сім’ї потерпілого або іншою особою в розмірах, визначених постановою КМУ від 28.04.2023 р. №  438 «Деякі питання організації забезпечення соціальними та медичними послугами потерпілих внаслідок нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які їх потребують».

Витрати на надання соціальної послуги догляду вдома відшкодовуються за рахунок коштів загальнообов’язкового державного соціального страхування (пункт 2 розділу XІІ Порядку призначення, перерахування та здійснення страхових виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, затвердженого Постановою правління Пенсійного фонду України від 26.01.2024 р. № 4-1).

По материалам Північно-Східне міжрегіональне управління Держпраці

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям