Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.07.24
415 0 Печатать

Стартували програми підтримки громадян та бізнесу для посилення енергонезалежності та встановлення альтернативних джерел енергії

Вже видана перша позика бізнесу на встановлення сонячної електростанції та перші кредити фізичним особам для встановлення альтернативних джерел енергії. Про це повідомив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання Уряду 23 липня.

Він нагадав, що програми підтримки громадян та бізнесу для посилення енергонезалежності стартували 20 липня. Це кредити домогосподарствам під 0%, енергетичні кредити 5-7-9% для малого й середнього бізнесу, кредити для ОСББ під програму ГрінДІМ.

«Очікуємо, що завдяки державній підтримці реалізуються тисячі подібних проектів побудови розподіленої генерації», — зауважив Денис Шмигаль.

Крім того, у постійному режимі тривають відновлювальні роботи на об’єктах енергетики. Для цього Уряд також залучає кошти. Зокрема, НЕК «Укренерго» отримала грант від ЄС в розмірі 100 млн євро на модернізацію, відновлення та захист підстанцій.

«Це частина європейської спецпрограми Ukraine Investment Facility. Кошти надійдуть через німецький державний банк розвитку KfW», — зазначив Прем’єр-міністр.

За словами очільник Уряду, як і минулого опалювального сезону, держава розраховує пройти зиму на газу власного українського видобутку. У газосховища вже закачано понад 10 млрд куб. м газу. До листопада планується збільшити цей обсяг до понад 13 млрд кубометрів.

По материалам КМУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям