Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.07.24
9300 0 Печатать

Паперові листкі непрацездатності будуть підставою для "лікарняних"

У ВРУ зареєстровано законопроєкт № 11418 «Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо врегулювання питань видачі, продовження та перевірок обґрунтованості видачі листків непрацездатності».

У пояснювальній записці зазначено, що метою законопроєкту є забезпечення можливості для пацієнтів у випадку, коли відсутність у лікуючого лікаря технічного доступу до електронної системи охорони здоров’я унеможливлює формування електронного медичного висновку про тимчасову непрацездатність, отримати допомогу по тимчасовій непрацездатності на підставі паперового листка непрацездатності; вдосконалення процесу перевірки листків непрацездатності уповноваженими особами.

Проєктом Закону передбачається:

► Використання паперових та електронних листків непрацездатності як підстави для призначення допомоги по тимчасовій непрацездатності. Норма щодо можливості видачі паперових листків  непрацездатності втратить чинність через 3 місяці з дня припинення або скасування воєнного стану.

► Унормовання питання засвідчення копій паперових листків непрацездатності.

► Удосконалення процесу проведення перевірок листків непрацездатності та документів, що є підставою для їх формування. Зокрема, закріплено, що перевірки медичних висновків про тимчасову непрацездатність мають право робити тільки уповноважені лікарі, тобто лікарі відповідної кваліфікації та досвіду роботи.

► Внесення зміни до процесу повернення коштів страхової виплати в разі встановлення необґрунтованості видачі листка непрацездатності.

У разі прийняття, Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям