Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


10.08.15
2426 6 Печатать

Перечисление средств с одного расчетного счета физлица-плательщика единого налога на другой

   Чи включається до доходу фізичної особи-підприємця платника єдиного податку сума коштів, отримана від продажу товарів (робіт, послуг), перерахована з одного розрахункового рахунку на інший, відкритий для здійснення підприємницької діяльності?
   
   Датою отримання доходу платника єдиного податку є дата надходження коштів платнику єдиного податку у грошовій (готівковій або безготівковій) формі, дата підписання платником єдиного податку акта приймання-передачі безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг). Також для платника єдиного податку третьої групи, який є платником ПДВ, датою отримання доходу є дата списання кредиторської заборгованості, за якою минув строк позовної давності (п. 292.6 ст. 292 Податкового кодексу України).
   
   Разом з тим, фізична особа-підприємець має право вільно користуватися коштами з розрахункового рахунку, який відкрито для здійснення підприємницької діяльності, за умови сплати всіх податків, зборів та інших платежів, передбачених чинним законодавством (Узагальнююча податкова консультація щодо порядку визначення доходів суб’єктів господарювання-фізичних осіб-платників єдиного податку, затвердженого наказом ДПС України від 24.12.2012 р. № 1183).
   
   Таким чином, фізична особа-підприємець платник єдиного податку включає до доходу отриману суму коштів від продажу товарів (робіт, послуг) в день її отримання на розрахунковий рахунок, відкритий для здійснення підприємницької діяльності. Кошти, включені до доходу та переведені на інший розрахунковий рахунок, відкритий для здійснення підприємницької діяльності, не підлягає повторному оподаткуванню єдиним податком.
По материалам ДФС у Закарпатській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Виталий
10.08.15 09:01

Слава Богу иногда соображают

Ответить
  • Юля
10.08.15 10:03

получается ЧП может снять деньги со своего рас/сч для своих нужд, если он заплатил все налоги.

Ответить
  • Генерал таможни 3 ранга
10.08.15 10:05

Юлия, вы правы. Можете, это ведь ваши чесно заработанные деньги. После уплаты налогов вы имеете полное право ими распорядиться.

Ответить
  • МИРРА
10.08.15 11:13

А почему после уплаты налогов?? ФЛП снимает средства со своего предпринимательского счета когда хочет

Ответить
  • Генерал таможни 3 ранга
10.08.15 11:24

МИРРА, сорри. Неверно указал я. Да, можно в любой момент. Деньги вы все равно задекларируете, они ведь прошли по выписке. И налоги вы уплатите потом.

Ответить
  • Л.В.
10.08.15 13:46

Неужели наших писак посетила умная мысль?

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям