Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


31.05.12
1459 0 Печатать

Кабмин утвердил порядок включения роялти в цену при определении таможенной стоимости товара

   Постанова КМУ від 21.05.2012 р. №446 «Про затвердження Порядку включення суми роялті та інших ліцензійних платежів до ціни, що фактично сплачена або підлягає сплаті за оцінювані товари, під час визначення їх митної вартості»
   
   КМУ затвердив порядок включення суми роялті й інших ліцензійних платежів до ціни, яка фактично сплачена або підлягає сплаті за оцінювані товари, при визначенні їхньої митної вартості.
   
   Постанову КМУ від 21 травня 2012 року №446 розроблено відповідно до статті 58 нового Митного кодексу і передбачає, зокрема, в яких випадках сума роялті включається до ціни.
   
   Включення роялті до ціни під час визначення митної вартості є можливим за таких умов: роялті та інші ліцензійні платежі стосуються оцінюваних товарів; покупець повинен сплатити такі платежі прямо або опосередковано, що є умовою продажу оцінюваних товарів незалежно від того, чи закріплена така умова у договорі купівлі-продажу; суму роялті та інших ліцензійних платежів не включено до ціни.
   
   Якщо на момент митного оформлення сума роялті та інших ліцензійних платежів відома, декларант зобов’язаний при визначенні митної вартості товарів включити таку суму до ціни.
   
   Для підтвердження розрахунку та сплати суми ліцензійних платежів, включених до ціни, декларант повинен подати митному органу ліцензійний договір (або інший договір про розпорядження майновими правами інтелектуальної власності) і наявні у нього документи, що підтверджують заявлені суми.
   
   Порядок набирає чинності з 1 червня.
По материалам АППУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям