Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


25.06.12
743 10 Печатать

Депутаты намерены ввести пятую группу для предпринимателей, работающих по упрощенной системе

   Депутати мають намір ввести п’яту групу підприємців, які працюють за спрощеною системою. Юристи кажуть: новації негативно позначаться на бізнесі.
   
   Замість чотирьох – п’ять. Народні обранці планують запровадити ще одну групу спрощенців. Зміни стосуватимуться юридичних осіб. І лише тих, які мають оборот більший, ніж 5 мільйонів гривень.
   
   Олександр Клименко, голова державної податкової служби України: "Кого торкнеться ця 5 категорія? Давайте зрозуміємо. Це яскравий приклад - бутіки, магазини, кафе, ресторани. І це дозволить їм безперешкодно. Це малий та навіть уже середній бізнес - безперешкодно розвивати свої напрямки, розвивати свій бізнес".
   
   Натомість правники кажуть: нічого, крім головного болю, новації не принесуть. Мовляв, насправді податкова переймається зовсім не підприємцями. А знаходить нові способи латання геть дірявого бюджету.
   
   Дмитро Йовдій, юрист: "Якщо введеться 5 група, то можливо значна частина підприємців, які працюють на 3 і 4 групах, вони просто... спрощена система і єдиний податок перестане бути для них цікавим, як спосіб ведення бізнесу. І вони змушені будуть краще переходити на загальну систему. Ніж використовувати цю п’яту групу".
   
   Нині за спрощеною системою працює понад мільйон бізнесменів. За перший квартал цього року вони додали до державного бюджету майже 533 мільйони гривень. Це удвічі більше, ніж за відповідний період 2011-го.
По материалам Украинский Бизнес Ресурс
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Радуга
25.06.12 22:18

ну конечно, ведь и на единый ввели плат по оступлениям ввели. всера инспектриса звонила просила аванс

Ответить
  • Iehbr
25.06.12 23:33

Что-то юрист Дмытро мышей не ловит. Изменения для юридических лиц, чего он там 3-ю группу ФОПов приплёл. Скорее 5-ая нужна если там не будет ограничений оборота.

Ответить
  • Инна
25.06.12 23:43

А в чому суть цієї п’ятої групи? Щось я в цій статті нічого не зрозуміла

Ответить
  • Ага
26.06.12 00:07

да, не зрозуміло суті 5-ї групи. А на загальній на ФОП тоже нічого доброго немає !!!

Ответить
  • ААААА для Ага
26.06.12 01:52

Почему же нет, на общей системе как раз можно играться как хочешь. Единственный недостаток это надо иметь хорошего бухгалтера и соответственно платить ему з/п. Мы были 1 квртал на общей системе так скажу заплатили меньше чем единый налог. правда ЕСВ пришлось доплачивать до минимума. Но так это мелочи. главное все затраты учитывать и документально подтверждать. Но это чисто бухгалтерская работа. причем очень объемная - поэтому и ввели упрощенку - заплатил копейки и спи спокойно. доходы посчитал, % начислил и все.

Ответить
  • Ага для ААААА
26.06.12 02:04

все залежить від виду діяльності. Наприклад, одна з проблем для ФОПів-загальників - заборона нараховувати амортизацію. Враховувати всі затрати і документально підтверджувати - це зрозуміло. Ну а ЄСВ на загальника-ФОП платиться не з мінімуму, а з прибутку за місяць, що у моєму випадку більше, ніж одна мінімальна зарплата. Та й повірте, не завжди всі витрати врахуєш, але це не тут і не зараз...

Ответить
  • ААААА
26.06.12 02:07

А вот о 5 группе интересно, какой % единого налога будет. Имеет ли смысл переходить.? на нее. Но пока ее не ввели даже задумываться не имеет смысла.

Ответить
  • Игорь для ААААА
26.06.12 04:18

ну насчет заплатил копейки, вы явно погарячились, далеко не копейки, особенно на 3-й гр с НДС.

Ответить
  • Стешка
26.06.12 05:21

Да все идет к тому, чтобы "убить" упрощенку у "юриков". а там и до "физиков" доберуться.

Ответить
  • 000
26.06.12 10:38

В кінці року побачите і про спрощену і про загальну- коли прийдете здавати декларацію а в податковій не приймуть (скажуть збільшити оподаткований дохід) а ще при перевірці коли майже всі затрати повикидають.ФОП не розуміють ще,що їх чекає,Я Приватне підприємство купляю запчастини ,послуги -і 1 група,2 група, одним словом всі групи пишуть мені чеки,накладні

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям