Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.08.12
933 14 Печатать

Выписка налоговой сводной налоговой накладной не предусмотрена Налоговым кодексом….

   Действительно, в соответствии с пунктом 198.2 статьи 198 Налогового кодекса Украины от 02.12.2010 г. N 2755 – VI датой возникновения права плательщика налога на отнесение сумм налога к налоговому кредиту считается дата того события, которое состоялось ранее:
   
   - дата списания средств с банковского счета плательщика налога на оплату товаров/услуг;
   - дата получения плательщиком налога товаров/услуг, что подтверждено налоговой накладной.
   
   В НКУ нет ни одного упоминания о сводной налоговой накладной.
   
   Тем не менее правомерность отнесения в состав налогового кредита выписанной поставщиком сводной налоговой накладной обусловлена тем, что Порядок заполнения налоговой накладной утвержден приказом Министерства финансов Украины от 01.11.2011 г. N 1379 и этот приказ прошел 29.12. 2010 г. регистрацию в Минюсте по N 1401/18696: соответственно данный Порядок является полноценным нормативно-правовым актом.
По материалам Налоговый кодекс Украины : семинар, комментарии
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Аноним
26.08.12 14:51

Наконец-то Азарову удалось стабилизировать темпы роста спада украинской экономики.

Ответить
  • Женя
26.08.12 21:57

дата получения плательщиком налога товаров/услуг, что подтверждено НАЛОГОВРОЙ ????накладной.

Ответить
  • Мари
26.08.12 22:15

Так у нас же налоговая накладная - главнейший первичный документ, удостоверяющий все, что угодно ( и факт договора, и оплату, и поставку, и импорт, и экспорт, и результаты анализов всех лиц, причастных к ней). Было бы смешно, если бы не было так грустно....

Ответить
  • Стешка
27.08.12 01:28

Да какие наши годы.... Перепишется налоговый кодекс еще энное количество раз. Передаелают эту несчастную налоговую накладную тоже... Не удивлюсь, если она будет на двух листах.....(со всякими новыми графами и строками). Дорогие законописатели, когда КОНЕЦ?

Ответить
  • pik
27.08.12 01:53

Конец 21.12.2012

Ответить
  • Стешка
27.08.12 02:55

Если бы

Ответить
  • Татка в тапках
27.08.12 03:06

так вот ты какой... апокалипсис :)

Ответить
  • igorblin1
27.08.12 03:42

- Как настроение? - Неадекватное. - Это как? - Это когда в делах полный пипец, а настроение - заешибись.

Ответить
  • Леонтьевна
28.08.12 00:36

У меня теперь ЧАСТО хорошее НАСРАЕНИЕ )))

Ответить
  • Сумно
28.08.12 03:37

Нарешті приїхали відкрили очі та побачили кінчик носа

Ответить
  • ХХ
30.08.12 10:41

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ Ст. 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом: Рівність прав жінки і чоловіка забезпечується: у здобутті освіти і професійній підготовці, у праці та винагороді за неї; спеціальними заходами щодо охорони праці і здоров'я жінок,...СТВОРЕННЯМ УМОВ, ЯКІ ДАЮТЬ ЖІНКАМ МОЖЛИВІСТЬ ПОЄДНУВАТИ ПРАЦЮ З МАТЕРИНСТВОМ; включаючи надання оплачуваних відпусток та інших пільг вагітним жінкам і матерям... Отсюда мораль: Так как в 99% бухгалтерами работают женщины-МЫ НЕ ЖЕНЩИНЫ...

Ответить
  • ХХ
30.08.12 10:43

КОНСТИТУЦЫЯ УКРАЪНИ-Стаття 40. Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Ответить
  • ХХ
30.08.12 10:44

КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ-Стаття 40. Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Ответить
  • Аноним
30.08.12 11:42

Закабалення бухгалтерів" без відпустки, без лікарняного, з постійно "хворою" головою від безперервних змін, які навіть аудитори на семінарах називають "ляпами законодавства" (причому ці зміни дуже часто з помилками, необдумано, буває просто перестановка слів у реченні та ін. ) суперечать КОНСТИТУЦІЇ УКРАЇНИ, а саме: Ст. 24. Громадяни мають рівні конституційні права і свободи та є рівними перед законом. Рівність прав жінки і чоловіка забезпечується: у здобутті освіти і професійній підготовці, у праці та винагороді за неї; спеціальними заходами щодо охорони праці і здоров'я жінок,...СТВОРЕННЯМ УМОВ, ЯКІ ДАЮТЬ ЖІНКАМ МОЖЛИВІСТЬ ПОЄДНУВАТИ ПРАЦЮ З МАТЕРИНСТВОМ; включаючи надання оплачуваних відпусток та інших пільг вагітним жінкам і матерям... Звідси напрошується висновок: Так як в 99% бухгалтерами працюють жінки-МИ НЕ ЖІНКИ ... За 20 місяців було 26 поправок до Податкового кодексу (і це тільки в Податковий, не кажучи про постанови Кабміну, інструкції і т. п.), ми бухгалтера в самому прямому сенсі живемо на роботі, не бачачи сім'ю, дітей, і думки тільки про роботу, як би не підставити підприємство, все читати, в усе вникати, нічого не пропустити! Стаття 28. Кожен має право на повагу до його гідності. Жодна людина без її вільної згоди не може бути піддана медичним, науковим чи іншим дослідам. А ТАКЖЕ ПОДАТКОВИМ ДОСЛІТАМ!! Стаття 43. Держава створює УМОВИ для повного здійснення громадянами права на працю… Використання примусової праці забороняється. Стаття 45. Кожен, хто працює, має право на відпочинок. Це право забезпечується наданням днів щотижневого відпочинку, а також оплачуваної щорічної відпустки-А МИ НЕ МАЄМО ЦОГО ПРАВА!!!! Стаття 46. Громадяни мають право на соціальний захист, що включає право на забезпечення їх у разі …часткової або тимчасової втрати працездатності. Це право гарантується загальнообов'язковим державним соціальним страхуванням за рахунок страхових внесків громадя. А ми, бухгалтера НЕ МАЄМО МОЖЛИВОСТІ ЗАХВОРІТИ-ПОВИННО ЙТИ НА РОБОТУ, НЕ ПРОПУСТИТИ РЕЄСТРАЦІЮ ПОДАТКОВИХ НАКЛАДНИХ!!! Стаття 54. Громадянам гарантується захист …моральних… інтересів, що виникають у зв'язку з різними видами інтелектуальної діяльності. Стаття 68. Кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і гідність інших людей. Нажаль, в Україні бухгалтер-це не ЖІНКА І НЕ ГРОМАДЯНИН…. Дуже прикро…

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям