Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.03.13
969 4 Печатать

Правительство урегулировало правовой аспект работы Миндоходов и его территориальных органов

   Вчора на засіданні Уряду були ухвалені акти Кабінету Міністрів України, які визначають правові засади діяльності Міністерства доходів і зборів України та його територіальних органів. Зокрема, розпорядження Кабінету Міністрів України „Питання Міністерства доходів і зборів” надає новому відомству змогу повноцінно розпочати роботу та належно виконувати функції, закріплені Указом Президента України від 18 березня 2013 року № 141.
   
   З метою приведення територіальних органів Міндоходів у відповідність до «Положення про Міністерство доходів і зборів України», Податкового та Митного кодексів України, чинного законодавства України затверджена постанова Кабінету Міністрів України „Про утворення територіальних органів Міністерства доходів і зборів України”. Відповідно до постанови, кількість податкових інспекцій, що працюватимуть у складі новоутвореного Міністерства доходів і зборів України, скоротиться шляхом реорганізації і злиття на 37 одиниць і становитиме 333.
   
   Фахівці Міндоходів підкреслюють, що проведення реорганізації територіальних органів не погіршить умов обслуговування платників, оскільки утворені об’єднані державні податкові інспекції надаватимуть усі необхідні для платників послуги, а дислокація митних органів не зміниться.
   
   Постановою КМУ „Про реорганізацію деяких органів державної податкової та митної служб” врегульовано усі питання комплексної передачі до складу Міндоходів окремих юридичних осіб, суб’єктів публічного права ДПС України та Держмитслужби. Разом із співробітниками цих органів гранична штатна чисельність співробітників міністерства становить 2440 осіб.
   
   З метою чіткого розмежування та уникнення дублювання функцій між структурними підрозділами, поліпшення обслуговування платників окремою постановою уряду («Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України») закріплена правова основа діяльності відокремлених структурних підрозділів територіальних органів Міндоходів, зокрема, управлінь, відділів, секторів, митних постів і відділень.
   
   У результаті реорганізації система територіальних органів Міндоходів приведена у відповідність до «Положення про Міністерство доходів і зборів», що дає змогу забезпечити ефективну організацію роботи щодо виконання покладених чинним законодавством на нове відомство завдань та функцій.
   
   ***
   
   Нагадаємо, що Указом Президента України від 24.12.2012 №726/2012 утворено Міністерство доходів і зборів України шляхом реорганізації Державної податкової служби України та Державної митної служби України, поклавши на Міністерство, що утворюється, функцію з адміністрування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
По материалам Прес-служба Міндоходів
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • ЛВ КР
21.03.13 02:25

Ну вот... МДЗ и прибрало все грошики в одни руки.. ПФУ по пенсионерам будет делить только просыпанную мелочь............

Ответить
  • бух и учет
21.03.13 04:38

всего лишь 2440 сотрудников!? мало верится

Ответить
  • Гражданин
21.03.13 05:21

А вы забыли сколько их еще в областях.

Ответить
  • Цветочек
21.03.13 12:01

А никто не подумал там выше, сколько людей на улице останется. Лучше бы у себя в Киеве да областях посокращали.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям