Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


30.06.13
1006 4 Печатать

Перерасчет сумм доходов в случае предоставления налоговой социальной льготы

   Податковий агент, який застосовує податкову соціальну пільгу до нарахованої платнику податку місячної заробітної плати, повинен провести перерахунок суми нарахованого доходу та наданої ПСП.
   
   Роботодавець платника податку зобов’язаний здійснити, у тому числі за місцем застосування податкової соціальної пільги, перерахунок суми доходів, які були нараховані такому платнику у вигляді заробітної плати, а також суми наданої податкової соціальної пільги. Перерахунок здійснюється з урахуванням положень абз. другого п.167.1 ст.167 Податкового кодексу України.
   
   Зокрема, перерахунок податку на доходи фізичних осіб здійснюється:
   
   за наслідками кожного звітного податкового року під час нарахування заробітної плати за останній місяць звітного року;
   
   під час проведення розрахунку за останній місяць застосування податкової соціальної пільги у разі зміни місця її застосування за самостійним рішенням платника податку або у випадках, коли така ПСП не повинна була застосовуватися;
   
   під час проведення остаточного розрахунку з платником податку, який припиняє трудові відносини з таким роботодавцем.
   
   Водночас, для визначення правильності оподаткування, роботодавець та/або податковий агент має право здійснювати перерахунок сум нарахованих доходів і утриманого податку за будь-який період та у будь-яких випадках, незалежно від того, чи має платник право на застосування ПСП. Тобто, роботодавець (податковий агент) може виправити будь-які помилки у разі їх допущення під час утримання ПДФО.
   
   Порядок проведення перерахунку сум доходів та наданих податкових соціальних пільг встановлений п.169.4 ст.169 ПКУ (із змінами та доповненнями).
По материалам Міністерство доходів і зборів України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Аноним
01.07.13 08:51

"Податковий агент, який застосовує податкову соціальну пільгу до нарахованої платнику податку місячної заробітної плати, повинен ..." - так это ж для налогового агента! А мы тут причем? Или мы налоговые агенты и есть? А нельзя тогда к нам обращаться более понятно, например: "налогоплательщик". Зачем же все-таки придумано в законе именно так?

Ответить
  • Аноним
01.07.13 09:09

" Тобто, роботодавець (податковий агент) може виправити будь-які помилки у разі їх допущення під час утримання ПДФО. "-это мы и есть - читайте внимательно

Ответить
  • Лина
01.07.13 10:21

Ну и зачем этот "баян" опять писать? Разве этого кто-то еще не знает???

Ответить
  • Серж
01.07.13 22:50

Пусть лучше баянят, чем новое придумывают.

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям