Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.08.13
1443 2 Печатать

Уплата «дивидендного» авансового взноса уменьшит суммы ежемесячных авансов

   Законотворці дозволили враховувати сплату авансового внеску під час виплати дивідендів в оплату щомісячних авансів. Новина дуже приємна, адже на сьогодні підприємства, які вирішили виплатити дивіденди, змушені платити два види авансових внесків: щомісячні (п. 57.1 ПКУ) та «дивідендні» (п. 153.3 ПКУ).
   
   Враховувати сплату дивідендних внесків в оплату щомісячних авансів було неможливо, бо дивідендний аванс зменшує суму нарахованого податку звітного періоду (пп. 153.3.3 ПКУ), а щомісячні авансові внески, хоча і є узгодженою сумою грошового зобов’язання, але нарахованим (див. п. 152.1 ПКУ) податком на прибуток вони не вважаються.
   
   Але тепер абз. 4 п. 57.1 ПКУ буде доповнено нормою, що прямо дозволяє зменшити щомісячні авансові внески «…на суму сплачених авансових внесків з податку на прибуток при виплаті дивідендів відповідно до пункту 153.3 статті 153 цього Кодексу (в тому числі за наслідками попередніх звітних (податкових) періодів)…»
   
   
   Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо об’єктів нерухомості» від 04.07.2013 р. № 403-VII
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Светлана
02.08.13 08:01

ну вот наконец-то, а ведь август месяц уже как платим авансы... ждем теперь когда же закон будет опубликован

Ответить
  • доброжелатель
02.08.13 08:24

да, это здорово, только как уменьшать? по уплате или по декларации? Логично по уплате, но написано так, как будто бы по декларации, т.е. сформулировано так же как и по уменьшению налог на сумму аванса по дивидендам

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям