Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.08.13
1585 1 Печатать

Миндоходов расширил свои права как контролирующего органа

   У зв’язку зі створенням Міністерства доходів і зборів України почали вноситися зміни в низку нормативно-правових актів, у яких були задіяні податкові та митні органи. Одним із таких документів є, звісно, Податковий кодекс України (далі — ПКУ). У ньому розширено функції та права контролюючого органу.
   
   Зокрема до органів стягнення, відповідно до внесених змін, відносяться виключно контролюючі органи, уповноважені здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску в межах повноважень, а також державні виконавці в межах своїх повноважень.
   
   Стягнення податкового боргу та недоїмки зі сплати єдиного внеску за виконавчими написами нотаріусів не дозволяється.
   
   Крім того, передбачено, що інші державні органи не мають права проводити перевірки своєчасності, достовірності, повноти нарахування та сплати податків і зборів, у тому числі на запит правоохоронних органів.
   
   Також унесеними змінами заново визначено поняття контролюючого органу відповідно до вимог ПКУ. Відтак, контролюючий орган:
   
   - забезпечує формування єдиної державної податкової, державної митної політики в частині адміністрування податків і зборів, митних платежів;
   
   - реалізує державну податкову, державну митну політику;
   
   - забезпечує формування та реалізацію державної політики з адміністрування єдиного внеску;
   
   - забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового та митного законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску.
   
   
   Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи» від 04.07.2013 р. № 404-VII.
   
   Набирає чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування, але не раніше дня набрання чинності Законом України «Про внесення змін до Митного кодексу України у зв'язку з проведенням адміністративної реформи» від 04.07.2013 р. № 405-VII, окрім деяких положень, що набирають чинності одночасно з Законом України «Про державну службу» від 17.11.2011 р. № 4050-VI
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • БББББ
20.08.13 14:10

все в один карман без дна

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям