Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.11.13
1702 0 Печатать

Документальное оформление движения необоротных активов бюджетников

   Підготовлено експертами Компанії «Дінай», www.dinai.com
   
   Автор: Наталія Чепіга
   
   6 серпня 2013 року набрало чинності Положення з бухобліку необоротних активів бюджетних установ, затверджене наказом Мінфіну N 611 від 26.06.2013 р., яке прийшло на заміну раніше діючій Інструкції, затвердженій наказом Держказначейства N 64 від 17.07.2000 р.
   
   Справа в тому, що нове Положення не містить вказівок щодо порядку ведення регістрів бухобліку необоротних активів. У згаданій Інструкції такі норми містились у розділі 6.
   
   Та це й не є дивним, тому що такі питання врегульовано іншим документом, про що й повідомило Міністерство фінансів України у своєму листі. Тож бюджетні установи при оформленні господарських операцій з надходження та вибуття необоротних активів мають керуватися нормами чинного наказу Держказначейства та Держкомстату N 125/70 від 02.12.97 р., що затверджує типові форми з обліку основних засобів та Інструкцію з їх складання.
   
   -----------------
   
   Лист Міністерства фінансів України N 31-08420-07-10/31211 від 25.10.2013 р.
   
   Відтворення матеріалу у будь-якій формі повністю або частково можливо лише з письмового дозволу Компанії "Дінай"
   
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям