Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.12.13
1637 0 Печатать

Особенности индексации стипендий и зарплаты совместителей

   Лист Мінсоцполітики від 25.10.2013 № 12082/0/11-13/10
   
   Мінсоцполітики розглянуло деякі особливості індексації стипендії та зарплати сумісників. Так, стосовно індексації стипендії фахівці міністерства зазначили, що при проведенні індексації базовим місяцем вважається місяць, в якому підвищуються стипендії.
   
   Наприклад, для студентів, які навчались у 2012 році й у вересні відбулось підвищення стипендії, для проведення індексації цей місяць вважається базовим. Індекс розраховується з жовтня 2012 року. Якщо підвищення стипендії у вересні 2012 року не перевищило суму індексації, то мала визначатись фіксована сума індексації. І у разі продовження навчання студентів у 2013 році вона зберігалась.
   
   Студенти, зараховані на навчання у 2013 році права на таку фіксовану суму індексації не мають. Для них базовим місяцем вважатиметься вересень 2013 року.
   
   Щодо індексації зарплати сумісників фахівці Мінсоцполітики повідомили наступне. Коли працівник за основним місцем роботи перебував у відпустці без збереження заробітної плати, йому виплачувалась заробітна плата за фактично відпрацьований час. На думку фахівців Мінсоцполітики, фіксована сума індексації також мала виплачуватись за фактично відпрацьований час.
   
   Оскільки працівник за основним місцем роботи отримує фіксовану суму індексації, розраховану виходячи з прожиткового мінімуму, визначеного за місяць, то на роботі за сумісництвом сума індексації не виплачується.
По материалам Головбух24
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям