Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


23.12.13
1526 2 Печатать

Бухучет курсовых разниц по инвалютному взносу учредителя — позиция Минфина

   З унесенням наказом Мінфіну України від 27.06.2013 р. № 627 змін, зокрема до П(С)БО 21 «Вплив змін валютних курсів», запитання стосовно того, чи потрібно рахувати курсові різниці за інвалютною заборгованістю засновника та де її відображати (у доходах/витратах чи в додатковому капіталі), практично вирішилися: курсові різниці, які виникають внаслідок перерахунку зобов’язань засновників під час формування статутного капіталу, відображаються у складі додаткового капіталу (абз. 4 п. 8 П(С)БО 21). Отже, курсові різниці за інвалютною заборгованістю засновників визначати потрібно й обліковувати на рахунку 42 «Додатковий капітал»!
   
   Однак виникло інше запитання про те, на якому субрахунку відображати курсові різниці за інвалютною заборгованістю в статутний капітал: 423 «Накопичені курсові різниці» чи 425 «Інший додатковий капітал»?
   
   Спеціалісти Мінфіну зробили висновок, що курсові різниці за зобов’язаннями засновників із внесків до статутного капіталу обліковуються на субрахунку 425 «Інший додатковий капітал».
   
   А на субрахунку 423 узагальнюється інформація про курсові різниці, які відповідно до національних положень (стандартів) бухобліку відображаються в складі власного капіталу та визнаються в іншому сукупному доході.
   
   Лист Міністерства фінансів України від 19.11.2013 р. № 31-08410-07-16/33606
   
По материалам Інтерактивна бухгалтерія
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Маруся-Дуся
24.12.13 13:47

Ну надо же - "не прошло и полгода" - наконец-то, "Спеціалісти Мінфіну зробили висновок"... ё-моё...

Ответить
  • Назар
25.12.13 14:45

якийсь странний висновок..

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям