Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.10.20
7947 9

Відповіді на питання по роботі з BAS Комплексне управління підприємством

Юлія Лазебна аналітик програмного забезпечення для ведення обліку Bitcode, ТОВ "БІТКОД"

На нашу пошту bitcodt15@gmail.com та у мессенджери надійшли питання по роботі з даною конфігурацією і ми цьому дуже раді!

Одразу скажемо, що конфігурація найскладніша в категорії “для масового ринку”. Всі основні модулі, алгоритми та механізми працюють як в BAS ERP. Відрязняється тільки модуль "Виробництво". Тож, почнемо відповідати на ваші питання.

1. Чому не відображаються бухгалтерські проведення після проведення документів, навіть якщо в налаштуванні стоїть їх відображення щосекунди?

Хто вже працював в даній конфігурації ознайомлений, що оперції в регламентованому обілку відображаться коли натиснути спеціальну кнопку (після перевірки ДтКт) 

image(65).png1.1. Відбраження операцій в рег. обліку

або після виконання спеціальної операції, яку можна налаштувати.

image(66).png1.2. Відбраження операцій в рег. обліку

Користувач зіштохнувся з проблемою, що навіть при налаштуванні регулярного відображення з інтервалом в 1 секунду проведення не з'являються. 

Тут можемо відповісти, що може стояти відмітка про ручне коригування, 

image(67).png1.3. Відбраження операцій в рег. обліку

або для цих операцій не встановлено рахунки для відображення. Їх потрібно проставити в документі, що проводимо. Наприклад, вказавши групу розрахунків 

image(69).png1.4. Відбраження операцій в рег. обліку

А взагалі, ми на прохання користувачів, вносимо зміни до конфігурації, щоб операції в регламентованому обліку відображались автоматично одразу після проведення.

2. Чому при поверненні товарів постачальнику собівартість обліковується по методу ФІФО, а не по вартості придбання у постачальника за умови, що вказується документ купівель?

В даному випадку потрібно дивитись на аналітичні дані руху товарів. Якщо по даній картці товару у розрізі одно місця зберігання відбувався рух (надходження/вибуття), то база сприймає це як факт того, що на час повернення саме цього товару за такою собівартістю вже немає, його було реалізовано раніше.

Якщо у вас з товаром виникає спірне питання щодо повернення, - оприбуткуйте його на іншому складі, з якого не буде здійснюватись відвантаження. Тоді в проведеннях по поверненню покупцю побачите ось такі проведення:

image(70).png2.1. Відображення в рег. обліку операції повернення постачальнику товару

3. На друк виводить нашу назву номенклатури, а потрібно, щоб виводилася назва номенклатури постачальника.

Так як до всіх друкованх форм прив'язаний окремий реквізит, то для номенклатури постачальника його потрібно вказати в найменування для друку, 

image(71).png

або внести зміни до конфігурації, щоб для друкованих форм тільки для документів постачальника використовувалась назва з реквізиту “Номенклатура постачальника”.

4. Не виводить на друк реквізити документу, відповідно до якого відбувається повернення товару (прибуткова накладна, №, дата).

Так, дійсно, в друкованій формі накладної на повернення постачальнику не відображаються дані реквізити. Ми написали розробникам, щоб додали дані реквізити. Будемо сподіватить дане прохання затвердять.

Зараз можливо створити ще одну друковану форму для документу, яка б відображала необхідні реквізити. Це не буде впливати на зміну конфігурації.

5. Отриманий аванс від покупця - програма не відображає проводки по ПДВ.  Проводки, які робить програма : ДТ 311/КТ 361. Проводки, які повинна робити програма: ДТ 311/КТ 361, ДТ 6431/КТ 6432. Договір з контрагентом підтягнутий,  в договорі вказаний облік ПДВ за першою подією.

Перерахований аванс постачальнику - програма не відображає проводки по ПДВ. Проводки, які робить програма : ДТ 631/КТ 311. Проводки, які повинна робити програма: ДТ 631/КТ 311, ДТ 6442/КТ 6441. Договір з контрагентом підтягнутий, в договорі вказаний облік ПДВ за першою подією.

В даній конфігурації не передбачено використання рахунків 6431 та 6441. В посібнику користувача про це налогошується. В описанні внесення залишків на рахунках бухгалтерського обліку саме на залишки по цих рахунках звертають увагу!

6. Декілька видаткових накладних в один день: програма формує одну податкову накладну на загальну суму реалізації за день. Повинна формувати окремі ПН до кожної видаткової накладної. В договорі з покупцем деталізація розрахунків обрана "за накладними".

Ми задавали дане питання розробникам. Отримали відповідь, що дана дія не є порушенням, якщо ми так не вважаємо, то можемо внести зміни до конфігурації.

7. Продаж товару нижче собівартості: програма не формує автоматично податкову накладну на умовний продаж.

Для формування податкової накладної для умовного продажу передбачено параметри заповнення такої накладної, але дійсно программа її не сформує самостійно.

image(74).png7.1. ПН на умовний продажimage(75).png7.2. ПН на умовний продаж

8. Не формується регламентований звіт “Реєстр податкових накладних”.

Даний звіт вже не є актуальним, тому не передбачено його заповнення. Спробуйте скористатись звітом “Аналіз податкових зобов'язань”.

image(76).png8.1. звіт “Аналіз податкових зобов'язань”

Якщо у Вас залишились питання по темі, що була розглянута у блозі, задавайте у коментарях.

Щиро ваша, Юлія Л.

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Марина
13.10.20 17:57

Матеріал містить помилки. У разі виникнення запитань, користувачам програмного продукту краще звертатися на офіційну Лінію консультацій.

Ответить
  • Юлия
13.10.20 19:00

Марина, вкажіть, будь ласка, які помилки?

Ответить
  • Олена
15.10.20 07:28

Прежде чем внедрять и сопровождать продукт, рекомендуется пройти курсы. , для начала. Ответы на вопросы 1, 5 и 8 неправильные, на остальные - неполные. Для получения ответов на вопросы Вы и лицензированные пользователи продукта можете обратиться на ЛК

Ответить
  • Юлія Л.
15.10.20 13:37

Олена, напишіть, будь ласка, правильні відповіді. Читачам буде корисно. 

Ответить
  • Олена
15.10.20 17:51

Уважаемая Юлия)
Нет ни  одного удовлетворяющего ответа для бухгалтера по каждому из затронутых пунктов.
 Вы перечислили  просто фразы из описания продукта. По факту работы программы все отличается. И многое не описано в руководстве пользования.
 Особенно  актуальна тема с формированиями налоговых накладных на частичную оплату. Как вы прокомментируете, Юлия, или оправдаете правильность формирования накладной, где затрагивается не только часть товара в колличестве по предоплате,  но и цена за единицу??  

Ответить
  • Юлия
15.10.20 19:16

Олена, про проблему формування масово накладних всі, хто вжу почав знайомство з програмою знають. 
Що програма працює не ідеально всі знають. Пишучи коментарі люди аьо задають питання, або відповідають на нього. У ваших коменарях немає ніякої конкретики, на яку сподіваються користувачі.
Як би це Вас не дратувало, але писати ми продовжимо

Ответить
  • Татьяна
16.10.20 08:48

Купили данную конфигурацию. Все, что могу сказать - это программа не для бухгалтерского учета. Чтоб было все так, как, например, в УТП и как того требует НКУ - надо полностью переписывать все алгоритмы. 

Ответить
  • Юлия
16.10.20 10:33

Татьяна, да программа сложная. В ней должно работать много поьзователей.

Ответить
  • Тетяна
22.02.22 00:14

Юлия,Вона не для бухгалтера, бухгалтерам важно, бо все не від типових проводок, до яких вони звикли

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям