Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.07.24
1374 6

Ключові зміни по Законопроекту 11416

Татьяна Батура Бухгалтерські послуги.Кадрові послуги. Консультації з податкового законодавства. Аудит бухгалтерського та податкового обліку.Корпоративне право.

Як там не було, але Уряд підтримав підвищення податків для українців, а також додав нові податки відповідно до законопроекту №11416. Це рішення має суттєві наслідки для підприємців та громадян.

Ключові зміни:

1. Підвищення ставок оподаткування:

Ставки податків були збільшені, що призведе до додаткового фінансового навантаження на підприємства та фізичних осіб. Це може стати стримуючим фактором для розвитку бізнесу та вплинути на купівельну спроможність населення.

2. Введення нових податків:

Додаткові податки, які були запроваджені, ускладнять податкове середовище, створюючи нові виклики для платників податків. Це потребуватиме додаткових ресурсів для виконання нових вимог.

3. Ускладнення умов звітування:

Нові правила звітування зроблять податкове адміністрування більш складним. Бізнесу доведеться витрачати більше часу та коштів на підготовку і подачу звітності, що може негативно вплинути на ефективність роботи підприємств.

4. Збільшення повноважень контролюючих органів:

Контролюючі органи отримали додаткові повноваження, що може призвести до збільшення кількості перевірок і тиску на бізнес. Це викликає занепокоєння щодо можливих зловживань та бюрократизації процесів.

5. Ефективність роботи контролюючих органів під питанням:

Незважаючи на збільшення повноважень, ефективність роботи контролюючих органів залишається під питанням. Важливими аспектами є автоматизація процесів, відповідальність, публічність та антикорупційні положення. Відсутність покращень у цих сферах може знизити довіру до податкової системи.

6. Відсутність спрощень для бізнесу:

Законопроект не передбачає жодних спрощень для бізнесу. Відсутні положення щодо інформування, спрощення процедур, упередження штрафів та покарань. Це означає, що підприємства не отримають жодної підтримки у адаптації до нових умов.

 

Докладніше про податки та нові податки напишу в подальшому, аналізую

Коментар:

Зміни, внесені законопроектом №11416, суттєво ускладнюють податкове середовище в Україні. Замість підтримки бізнесу та стимулювання економічного зростання, нові податки та підвищення ставок можуть негативно вплинути на підприємницьку діяльність та економіку загалом.  

 

Як ви думаєте, чи потрібні такі зміни зараз?

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Алла
24.07.24 09:33

І що це було? Інформації 0 - саме нагнітання. Навіщо такі статті 911?

Ответить
  • Татьяна Батура
24.07.24 12:41

Алла, стаття для формування думки суспільства, а не мовчазне прийняття змін будь яких будь про що. Дякую що звернули увагу. Ваша думка про зміни сама яка про законопроекту?

Ответить
  • Тамара Василівна
24.07.24 09:38

Поки стоять при владі ті, хто це все приймає, країна не зможе економічно піднятись. Зараз, я бачу, тількі йде збагачення окремих слуг та їх оточення. Ні одного законопроекту не прийнято за особисту, конкретно особисту, відповідальність своїх дій у робітників податкової, поліції, прокуратури., депутатів, які голосують за законопректи не читавши та не зрозумівши про що уде мова .
Уместна цитата из кинофильма "Белое солнце пустыни"  "..МНЕ ЗА ДЕРЖАВУ ОБИДНО".

Ответить
  • Татьяна Батура
24.07.24 12:47

Тамара Василівна, згодна з вами. Ваші думки дуже актуальні. Багато людей зараз занепокоєні тим, що країна не може економічно зростати через корупцію та неефективність влади. Дійсно, відсутність особистої відповідальності за свої дії у працівників податкової, поліції, прокуратури та депутатів є серйозною проблемою. Важливо, щоб ті, хто приймає закони, не тільки розуміли їх зміст, але й несли відповідальність за свої рішення. Не бачимо відповідальності. 

Цитата  влучна. 
Резюмірую: цей законопроект обслуговує інтереси, алек нажаль не країни та українців. 
Чекаємо чи приймуть таку єресь. 

Ответить
  • Ольга 1
24.07.24 17:53

Татьяна Батура, країні треба вижити і відбитись, а для цього потрібні гроші. Під час війни це має бути зрозуміло. А стосовно контролю: створюйте громадські організації, ініціюйте журналіські розслідування.

Ответить
  • Як ви думаєте, чи потрібні такі зміни зараз?
24.07.24 13:53

 ни закон ,не уряд не нужны, 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям