Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.04.14
1757 10 Печатать

Когда расчет корректировки не изменяет сумму налоговых обязательств или налогового кредита

   Якщо після постачання товарів/послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний за постачанням перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів/послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів/послуг, суми податкових зобов’язань та податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню.
   
   Згідно з Порядком заповнення податкової накладної, затвердженого наказом Міністерства доходів і зборів України від 14.01.2014 № 10, у разі здійснення коригування сум податкових зобов’язань постачальник товарів/послуг складає розрахунок коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної.
   
   Збільшення або зменшення обсягів постачання та відповідно податкових зобов’язань відображається у рядку 8.1 податкової декларації з податку на додану вартість. Коригування обсягів придбання податкового кредиту, який було включено у рядок 10.1 декларації, відображається у рядку 16.1. При заповненні цих рядків обов’язковим є подання додатку (Д1) до декларації, який заповнюється в розрізі контрагентів та розрахунків коригування до податкових накладних.
   
   Таким чином, якщо на підставі складеного розрахунку коригування до податкової накладної обсяги постачання товарів/послуг та відповідно сума податкових зобов’язань чи податкового кредиту платника податку не змінилися, а змінилися лише обов’язкові реквізити, то підстав для заповнення рядка 8.1 чи 16.1 декларації та Розрахунку коригування сум ПДВ до податкової декларації з податку на додану вартість (Д1) (додаток 1) немає.
По материалам Інформаційно-комунікаційний відділ Головного управління Міндоходів у Тернопільській області
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ольга
02.04.14 08:01

А если меняется номенклатура, а сумма обязательств остается без изменения? Корректировку делать????

Ответить
  • ****
02.04.14 08:41

исходя из мнения Минздоха в Тернополе - если р/к не приводит к изменнению налоговых кредита и ли обязательств, она не отражается в дод.1, а в рееестре выданных и полученных н/н ее показывать надо? Особенно если такой р/к подлежит регистрации?!

Ответить
  • Света
02.04.14 09:18

Показывать в дод.1 надо, а в декларации нет, т.к. не меняются ни НО, ни НК

Ответить
  • Света
02.04.14 09:18

И в реестре тоже надо отразить

Ответить
  • Ксюха
02.04.14 11:08

Для Ольги. Корректировку нужно делать обязательно на изменение номенклатуры иначе будет не соответствие с документами. причину указываете Зміна номенклатури. и все (обязательно подписать у клиента)

Ответить
  • Страж Дохода
02.04.14 11:22

дод. 1 подается если заполнены рядки 8.1 или 16.1. Значит и дод. 1 не нужно.

Ответить
  • ;)
02.04.14 11:57

Миндоходов в Тернополе поражает своими консультациями..... одно это чего стоит http://balance.ua/news/all/post/otragaem-v-reestre-operacii-ne-yavlyauschiesya-obektom-nalogooblogeniya.....

Ответить
Комментирование новости отключено
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям