Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.01.17
3447 5 Печатать

Зайнятість працездатного населення України на сьогодні становить майже 53% - Рева

З 26 мільйонів осіб працездатного віку на сьогодні мають офіційну роботу лише близько 16 мільйонів осіб, повідомляє УНІАН.

Відсоток зайнятості працездатного населення України на сьогоднішній день становить 52,6%, повідомив на засіданні Кабінету міністрів України міністр соціальної політики Андрій Рева.

"Кількість зайнятих на сьогодні становить 52,6% від кількості працездатного населення в Україні", - сказав Рева.

Він зазначив, що 26 мільйонів осіб працездатного віку на сьогодні мають офіційну роботу лише близько 16 мільйонів осіб.

Рева також додав, що низький рівень заробітної плати українців і брак робочих місць для кваліфікованих працівників провокує масштабну міграцію частини населення країни. Читайте також Україна втратила 3 мільйони робочих місць через окупацію Донбасу та Криму – міністр соцполітики

"Такий стан ринку праці призводить до масштабної міграції населення. Наявність значної кількості робочих місць без вимоги до кваліфікації та низький рівень оплати праці призводить до того, що люди виїжджають до інших країн у пошуках кращої долі", - сказав він.

Кількість офіційних безробітних в Україні, за даними Держстату, на листопад минулого року становила 337,9 тисячі осіб.

Уряд закладає як макропоказник на 2017 рік рівень безробіття у 8,6%.

За інформацією найбільшого ресурсу з пошуку роботи і співробітників компанії Work.ua, кількість вакансій на ринку праці України в 2016 році збільшилася в середньому по країні порівняно з 2015 роком на 62%.

Згідно з проведеним дослідженням експертно-аналітичного центру "HeadHunter Україна", за 2016 рік кількість вакансій на ринку праці України зросла в середньому по країні на 46% порівняно з 2015 роком.
 

Інформація по темі: 
Володимир Гройсман: Треба змінити модель з фінансування служби зайнятості на модель підтримки створення робочих місць

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • не просто бух
12.01.17 09:42

Эта цифра говорит о безобразной работе нашего правительства и Украины в целом.Половина населения без работы!!!!! Вот это показатель внедряемой экономической политики и руководства. ЗРАДА!

Ответить
  • голос
12.01.17 09:57

ну да в 90е все рушили заводы фабрики, колхозы, чтобы нажиться на этом горстке ублюдков! они не думали, где люди будут работать и как жить! Я работал на предприятии, гле была численность 1300 человек и у каждого семья как минимум 3-4 человека, вот и считайте скольким людям только жизнь попортили, я верю что кара им будет!

Ответить
  • Нина 1801
12.01.17 13:17

А из этого количества сколько еще работающих пенсионеров!И вопрос:как заработать себе страховой стаж для пенсии,куда идти работать?

Ответить
  • И.Е.
12.01.17 14:15

Нина 1801, многие думаю,как прожить, а ни как стаж заработать, и пригодится ли этот стаж через 5-10 лет, когда ПФ будет пустой?

Ответить
  • Oleg7
12.01.17 17:55

А ще зверніть увагу на кількість зареєстрованих безробітних, яка складає лише 3,38% (338 тис.) від загальної кількості офіційно непрацюючих осіб працездатного віку (від 10 млн. осіб). Відверто показує, що людям не хочеться з державними органами ніяких стосунків мати навіть щодо допомоги по безробіттю!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям