Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


05.11.17
5152 0 Печатать

Податкова знижка за навчання в аспірантурі

Лист ДФС від 25.10.2017 р. № 2383/М/99-99-13-01-03-14/ІПК.

Здобувачем вищої освіти є, зокрема, аспірант, тобто особа, яку зараховано до вищого навчального закладу (наукової установи) для здобуття ступеня доктора філософії.

Тому платники податків, які навчаються в аспірантурі, є здобувачами вищої освіти й, відповідно, мають право на податкову знижку за витратами, понесеними на користь закладів освіти за навчання в аспірантурі, за умови дотримання вимог статті 166 Податкового кодексу України (ПК).

При цьому загальна сума податкової знижки, яку нарахували платникові податку у звітному податковому році, не може перевищувати суми річного загального оподатковуваного доходу платника податку, нарахованого як заробітна плата, зменшена на суми ЄСВ і ПСП (за її наявності), а надалі — на суми внесків до Накопичувального або недержавного пенсійного фонду (п.п. 166.4.2 ПК).

По материалам Головбух24

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям