Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.11.17
6025 1 Печатать

Зеленый свет для стройработ: какие документы нужны для старта строительства

Госархстройинспекция напомнила перечень документов, без которых нельзя начинать строительные работы. Прежде всего, заказчик обязан владеть законными правами на землю, на которой планируют строить здание. То есть иметь документ, удостоверяющий право собственности или пользования земельным участком, либо договор суперфиция.

Кроме этого, в зависимости от класса последствий (ответственности) объекта заказчик должен:

  • предоставить уведомление о начале выполнения строительных работ (в отношении объектов, которые по классу последствий (ответственности) относятся к объектам с незначительными последствиями (СС1), и объектов, строительство которых осуществляют на основании строительного паспорта);

или

  • получить разрешение на выполнение строительных работ (в отношении объектов, которые по классу последствий (ответственности) относятся к объектам со средними (СС2) и значительными (СС3) последствиями).

 Письмо Государственной архитектурно-строительной инспекции Украины «О выполнении строительных работ» от 03.11.2017 г. № 40-701-(90-9)/9314

ТЕКСТ ПИСЬМА

ДЕРЖАВНА АРХІТЕКТУРНО-БУДІВЕЛЬНА ІНСПЕКЦІЯ УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 03.11.2017 р. № 40-701-(90-9)/9314

Щодо виконання будівельних робіт

Державна архітектурно-будівельна інспекція України в межах повноважень повідомляє.

Пунктом 2 Порядку виконання підготовчих та будівельних робіт (далі - Порядок), затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 466 "Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт", визначено, що будівельні роботи - це роботи з нового будівництва, реконструкції, технічного переонащення, реставрації, капітального ремонту.

Відповідно до пункту 5 Порядку, будівельні роботи можуть виконуватися замовником після отримання документа, що посвідчує право власності чи користування земельною ділянкою, або договору суперфіцію та:

подання повідомлення про початок виконання будівельних робіт - щодо об'єктів, що за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів з незначними наслідками (СС1) та об'єктів, будівництво яких здійснюється на підставі будівельного паспорта;

видачі замовнику дозволу на виконання будівельних робіт - щодо об'єктів, які за класом наслідків (відповідальності) належать до об'єктів із середніми (СС2) та значними (СС3) наслідками.

Документи, що надають право на виконання будівельних робіт, є чинними до завершення будівництва.

З огляду на викладене, якщо на об'єкті здійснюються вказані вище будівельні роботи, то такі роботи повинні виконуватись у порядку визначеному Законом України "Про регулювання містобудівної діяльності" та постановою Кабінету Міністрів України від 13.04.2011 № 466 "Деякі питання виконання підготовчих і будівельних робіт".

Звертаємо увагу, що листи Держархбудінспекції не є нормативно-правовими актами, вони мають лише інформаційний характер і не встановлюють правових норм та діють до набрання чинності нормативно-правових актів, що змінюють відповідні правовідносини.

 

Перший заступник Голови                   В. В. Філончук

По материалам ВоБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • 000
16.11.17 09:55

Якщо на початок будівництва дозвіл дадуть не за першим разом то на закінчення неможливо. Дивляться на вартість будівництва і від того тягнуть штрафи-то вітер вивіску (банер) зірвав штраф 3400 грн,якщо виробниче приміщення уже має стояти все обладнання,Будували два роки і тепер вже два роки здаємо -то вже відпала можливість на виробництво при теперішніх цінах і моживостях,і на обладнання немає коштів- от і не приймають

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям