Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


07.05.19
21779 11 Печатать

Для платників єдиного податку розроблено нові форми реєстраційних документів

Мінфіном розроблено проект наказу «Про затвердження форм заяви про застосування спрощеної системи оподаткування, розрахунку доходу за попередній календарний рік, запиту про отримання витягу з реєстру платників єдиного податку, витягу з реєстру платників єдиного податку та Порядку застосування спрощеної системи оподаткування».

Законом України від 10 липня 2018 року №  2497-VIІI «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законів України щодо стимулювання утворення та діяльності сімейних фермерських господарств» внесені зміни, зокрема запроваджено ведення ДФС реєстру платників єдиного податку, в якому міститься інформація про осіб, зареєстрованих платниками єдиного податку, визначено перелік відомостей, які вносяться до реєстру платників єдиного податку, подання платниками заяви щодо переходу на спрощену систему оподаткування, права платників податків на отримання витягів з реєстру платників єдиного податку.

До прийняття зазначених змін використовувались форми, які затверджені наказом  Міністерства фінансів України від 20 грудня 2011 року № 1675 «Про затвердження форми свідоцтва платника єдиного податку та порядку видачі свідоцтва, форми та порядку подання заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та форми розрахунку доходу за попередній календарний рік», після прийнятих законодавчих змін виникла необхідність скасування наказу № 1675.

Прийняття проекту наказу, зокрема забезпечить єдиний порядок ведення органами доходів і зборів реєстру платників єдиного податку, реєстрації та анулювання реєстрації платниками єдиного податку, формування і надання витягів з реєстру платників єдиного податку та визнання наказу № 1675 таким, що втратив чинність.

Проектом наказу пропонується затвердити: 

Затвердження уніфікованих форм та Порядку для всіх груп платників єдиного податку сприятиме недопущенню працівниками контролюючих органів порушень норм податкового законодавства та створить умови для виконання покладених на контролюючі органи завдань і функцій без додаткових витрат матеріальних ресурсів та часу на його впровадження та виконання.

Положення проекту наказу також є сприятливими для платників податків, оскільки надають змогу повною мірою реалізувати норми Кодексу щодо забезпечення прав платників податків.  

Водночас проектом наказу пропонується визнати таким, що втратив чинність, наказ № 1675.

Проектом наказу пропонується забезпечити можливість для суб’єктів господарювання (юридичних та фізичних осіб) – платників єдиного податку подати Запит та отримати Витяг засобами електронного зв’язку в електронній формі, що створить для платників більш зручні та комфортні умови для ведення бізнесу.

Зауваження та пропозиції стосовно змісту проекту акта просимо надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2,
Е-mail: apar@minfin.gov.ua

Державна регуляторна служба України, 01001, м. Київ-11, вул. Арсенальна, 9/11,

адреса web-сайту Служби: www.dkrp.gov.ua

E-mail загальний: inform@dkrp.gov.ua

E-mail прес-служби: pres@dkrp.gov.ua

По материалам ДФСУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Сомневающийся Sкептиk
07.05.19 00:44

Ура! Услышали через 5 лет переписок!

Ответить
  • Бух
07.05.19 10:07

Сомневающийся Sкептиk, да какие 5, там поболе будет. 

Ответить
  • ГБ (Главбух)
07.05.19 07:31

А как же место проведения деятельности "Территория Украины". Все не будет такого? В новой форме это не предусмотрено. Там теперь четко адрес. ???? Опять вопросов больше чем ответов.

Ответить
  • ГБ (Главбух)
07.05.19 07:32

А куда делся мой комент?

Ответить
  • Админ
07.05.19 07:41

ГБ (Главбух), обновите страницу, увидите свой комментарий  

Ответить
  • Буржуй
07.05.19 08:23

Офигеть себе упращения! Чего не убрали коды КВЭД и численность работающих.?! Этого что фискалы не видят? Код КОАТУУ это вообще трындець, у нас не каждый бухгалтер найдет его с 1 раза. Если я доставляю стройматериалы по Днепропетровской области , торгую на рынках мне туда писать Все коды районов области и Днепра?! Вначале подумал составлял идиот, но явно видно что основная цель усложнить жизнь, вредительство!

Ответить
  • бух
07.05.19 09:46

А что-то мне не понятно, старые вытяги хоть менять не нужно у которых стоит место деятельности Украина?

Ответить
  • Mariya A.
07.05.19 10:56

Лучше бы обороты подняли и привязали к минималке.
Что такое 1,5 млн. сейчас для торговли?
При рентабельности 15% - это 16300 в месяц без аренды и налогов... про содержание наемных вообще молчу... Да и 15% - это не минимум...

Ответить
  • Лілія
07.05.19 13:32

В мого ФОПа свідоцтво платника єдиного податку на блакитному бланку(бланк строгої звітності). Коли відмінили свідоцтва та ввели витяги, в податковій на той часскзали, що їх здавати не потрібно. Зараз мій ФОП змінив податкову адресу, отримав черговий витяг. Після отримання витягу знайшли в установчих документах свідоцтво єдинника , що з ним робити? Здати з супровідним листом до податкової?

Ответить
  • Людмила
07.05.19 16:49

Лілія,оставьте себе на память, не морочьте голову

Ответить
  • Сергей
07.05.19 14:21

контора пишет ))))

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям