Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.06.19
6686 8 Печатать

Діє новий порядок нагляду за здійсненням готівкових розрахунків та веденням банками касових операцій

3 червня 2019 року набула чинності постанова Правління Нацбанку від 18.04.2019 р. № 62 "Про затвердження Змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні", якою вносяться зміни до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, що затверджена постановою Правління НБУ від 25 вересня 2018 року № 103.

Зазначеним документом Нацбанк посилив нагляд за здійсненням готівкових розрахунків та веденням касових операцій банками в Україні.

Так, банк має вживати заходи для вивчення клієнтів-суб’єктів господарювання, які отримують у банку готівку для подальшого здійснення готівкових розрахунків, щоб спростувати або підтвердити підозри щодо здійснення клієнтом фінансових операцій з ознаками фіктивності.

Зокрема, з урахуванням ризик-орієнтованого підходу банк має отримувати від клієнта підтвердні документи, на підставі яких здійснюються готівкові розрахунки. Такими документами можуть бути: закупівельний акт; закупівельна відомість; податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, кредитний договір; договір поставки; договір транспортування; договір зберігання, інші звітні документи.

Більш детально у матеріалі З 3 червня для отримання готівки в банку необхідно буде надавати підтверджуючі документи

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Валентина
04.06.19 11:15

А с какой суммы надо будет предоставлять документы? Мы снимаем две тысячи на транспортные расходы, надо ли нести авансовые или как?

Ответить
  • Лорик
04.06.19 11:28

"податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь фізичних осіб, і сум утриманого з них податку" Правильно ли я понимаю, что теперь при получении нал за расчет по договору ЦПХ нужно предоставлять эти самые расчеты?  

Ответить
  • м
04.06.19 12:20

Лорик, я думаю, достаточно будет договора.

Ответить
  • СВ
04.06.19 14:20

А если средства снимаются как чистый доход для собственных нужд? Какие документы можно предоставить?

Ответить
  • клава
04.06.19 15:27

СВ, надо понимать расписку от жены, что отдал ей на шубуБРЕД

Ответить
  • 13
04.06.19 16:11

Я поняла, что это требуют, если наличные получают в кассе банка, а если нал снимается в банкомате с карты, то нифига не нужно предоставлять, ибо это банкомат )))

Ответить
  • Оля
04.06.19 21:18

А если зп получаем по чековой книжке нужно нести в банк какие-то расчётные документы?

Ответить
  • Ирина
06.06.19 11:44

Если директор вносит деньги на р/с предприятия через:
1.кассу банка
2. банкомат,
нужно ли эти деньги проводить через ПКО/РКО предприятия?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям