Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


19.06.19
3248 4 Печатать

Для реєстрації платників акцизного податку з реалізації пального та спирту етилового можна використовувати рекомендовану форму заяви

Згідно з нормами ПКУ особи, які з 01.07.2019 р. здійснюватимуть реалізацію пального або спирту етилового, підлягають обов'язковій реєстрації як платники акцизного податку та до 01.07.2019 мають зареєструвати усі акцизні склади, розпорядниками яких вони є. Питання такої реєстрації визначені:

  • підпунктом 212.3.4, підпунктами 230.1.1 ПКУ (у редакції з 01.07.2019 р.) та пунктом 22 підрозділу 5 розділу XX ПКУ;
  • пунктами 1 – 18 Порядку електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового, затвердженого постановою КМУ від 24.04.2019 р. № 408, які є чинними.

Реєстрація платника податку здійснюється на підставі подання особою не пізніше ніж за три робочі дні до початку здійснення реалізації пального або спирту етилового заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів (далі - Заява), форма якої затверджується Мінфіном. Заява складається та подається з використанням засобів електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням вимог законів у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг.

Проект форми Заяви 15.04.2019 р. оприлюднений на сайті Мінфіну в розділі «Аспекти роботи / Законодавство / Регуляторна активність / Проекти регуляторних актів для обговорення 2019 /Проект наказу Міністерства фінансів України «Про затвердження форм заяви про реєстрацію платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового та/або акцизних складів, акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового, Порядку заповнення акцизної накладної, розрахунку коригування акцизної накладної, заявки на поповнення (коригування) залишку пального, заявки на поповнення (коригування) залишку спирту етилового».

Для забезпечення виконання передбаченого ПКУ обов'язку суб'єктів господарювання, які здійснюють реалізацію пального та спирту етилового, зареєструватися як платники акцизного податку та/або зареєструвати акцизний склад Мінфін направив до ДФС рекомендовану форму Заяви для розміщення на офіційному вебпорталі ДФС та рекомендувало використовувати таку форму Заяви при здійсненні реєстрації платника акцизного податку з реалізації пального або спирту етилового до затвердження в установленому порядку зазначеної форми.

Рекомендована форма Заяви розміщена на офіційному вебпорталі ДФС  та, починаючи з 19.06.2019 р., може застосовуватись для реєстрації, у тому числі в Електронному кабінеті.

По материалам ДФСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Бухгалтер
20.06.19 08:28

Не може застосовуватись для реєстрації, вторая квитанция с ошибкой "Документ не прийнято до розгляду. У п.5 "Вiдомостi про акцизнi склади" заяви не заповнена iнформацiя про "Ознаку виду акцизного складу". Все реквизиты заполнены правильно

Ответить
  • Яна
20.06.19 20:20

Бухгалтер,
у нас "3" проходила. регистрировалось.

Ответить
  • ВиВи
20.06.19 11:49

Бухгалтер, аналогичная ошибка и у меня выскакивает

Ответить
  • Andrew
20.06.19 09:20

Британские ученые из ДФСУ....

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям