Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.10.19
1970 0 Печатать

Постачальник-нерезидент поставив запчастину для гарантійного ремонту: що з оподаткуванням

Підприємство придбало у нерезидента верстати та запасна частина до одного з них вийшла з ладу. Взамін її постачальнику-нерезиденту безоплатно поставили іншу запасну частину. Її ввезли у митному режимі імпорту зі сплатою всіх митних платежів та ПДВ.

Підставою для віднесення до податкового кредиту сум ПДВ, що сплатили під час операції із ввезення товару на митну територію України є правильно оформлена митна декларація. У т. ч. у разі, якщо товар (запасну частину) передає постачальник-нерезидент покупцю-резиденту безоплатно у зв’язку з його гарантійною заміною.

Обов’язку щодо нарахування податкових зобов’язань відповідно до пункту 198.5 ПКУ у такого покупця не виникає, якщо витрати на сплату митних платежів та ПДВ покупцю компенсує постачальник-нерезидент. Але за умови, що такий ввезений товар (запасну частину) покупець використовує у межах своєї господарської діяльності в оподатковуваних ПДВ операціях.

Окрім того, положення ПК не передбачають різниць для коригування фінансового результату до оподаткування до операцій з безоплатного отримання резидентом від постачальника-нерезидента запчастини в рамках гарантійного ремонту обладнання та суми компенсації від нерезидента.

Такі операції відображають згідно з правилами бухобліку під час  формування фінансового результату до оподаткування.

Лист ДПС від 10.09.2019 р. № 95/6/99-00-07-02-02-15/ІПК.

По материалам Головбух
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям