Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


01.11.19
17646 44 Печатать

ДПС розробила новий порядок блокування податкових накладних

Державна податкова служба України оприлюднила проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних».

Механізм зупинення реєстрації ПН/РК, як і раніше, передбачає здійснення автоматизованого моніторингу відповідності ПН/РК критеріям оцінки ступеня ризиків.

ПН/РК (крім РК, складених у разі зменшення суми компенсації вартості товарів/послуг їх постачальнику та РК, складених на неплатника  податку), що подаються на реєстрацію в Реєстрі перевіряються на відповідність ознакам безумовної реєстрації :

1) податкова накладна, яка не підлягає наданню отримувачу (покупцю) та/або складена за операцією, що є звільненою від оподаткування;

2) обсяг постачання, зазначений платником податку в податкових накладних/розрахунках коригування (крім розрахунків коригування, поданих на реєстрацію у місяці, іншому ніж місяць, в якому вони складені), зареєстрованих у Реєстрі в поточному місяці, з урахуванням поданої на реєстрацію в Реєстрі податкової накладної/розрахунку коригування, становить менше 500 тис. гривень за умови, що обсяг постачання товарів/послуг, зазначений в них у поточному місяці за операціями з одним отримувачем – платником податку, не перевищує 50 тис. гривень, сума ПДВ з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг), сплачена у попередньому місяці, становить більше 20 тис. гривень, та керівник – посадова особа такого платника податку є особою, яка займає аналогічну посаду не більше ніж у трьох (включно) платників податку;

3) одночасно виконуються такі умови:

загальна сума податку на додану вартість  з вироблених в Україні товарів (робіт, послуг), сплачена за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування, платником податку та його відокремленими підрозділами, якими подано податкову накладну/розрахунок коригування на реєстрацію в Реєстрі, становить більше 1 млн. гривень (раніше це було 400 тис.гривень);

одночасно значення показників D та P, розрахованих у цьому підпункті, мають такі розміри: D > 0,05, P < Pм х 1,4, де:

D – розрахункова величина, яка дорівнює S/T;
S – загальна сума сплачених за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування, сум єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків і зборів, контроль за справлянням яких покладено на ДПС, платником податку та його відокремленими підрозділами;
T – загальна сума постачання товарів/послуг на митній території України, що оподатковуються за ставками 0, 20 і 7 відсотків, зазначеними платником податку в податкових накладних/розрахунках коригування, зареєстрованих у Реєстрі за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування;
P – сума податку на додану вартість, зазначена платником податку в податкових накладних/розрахунках коригування, зареєстрованих у Реєстрі у звітному (податковому) періоді, з урахуванням поданої на реєстрацію в Реєстрі податкової накладної розрахунку  коригування;
Pм – найбільша місячна сума податку на додану вартість, зазначена у податкових накладних/розрахунках коригування, зареєстрованих платником податку в Реєстрі за останні 12 календарних місяців, що передують місяцю, в якому складено податкову накладну/розрахунок коригування.

Також проектом постанови передбачено перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку (на даний момент ці критерії визначено лише у листах ДФС). 

Постановою Кабміну буде затверджено:

  • Критерії ризиковості платника податку (завантажити)
  • Перелік показників, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку (завантажити)
  • Критерії ризиковості здійснення операцій (завантажити)

Крім того, розроблено механізм прийняття рішення комісією регіонального рівня рішення про відповідність або невідповідність платника податку критеріям ризиковості платника податку. В свою чергу платник податку матиме можливість подати в електронному вигляді інформацію (пояснення) та копії документів щодо підтвердження його невідповідності критеріям ризиковості платника податку.

Проектом постанови забезпечується можливість для платників податків адміністративного оскарження всіх рішень про відмову у реєстрації ПН/РК, реєстрація яких зупинена, що сприятиме прискоренню урегулюванню досудових спорів.

Розробником проекту постанови є Державна податкова служба України.

Зауваження та пропозиції стосовно проекту постанови надавати у письмовій та електронній формі протягом місяця з дня публікації цього оголошення за наступними адресами:

Державна податкова служба України: 04655, МПС, м. Київ - 53, Львівська площа, 8., e-mail: monitoringcentr@sfs.gov.ua.

Міністерство фінансів України, 01008, м. Київ-8, вул. Грушевського, 12/2, e-mail:  infomf@minfin.gov.ua

Пропозиції та зауваження також можна надсилати на адресу Державної регуляторної служби України: 01011, м. Київ, вул. Арсенальна, буд. 9/11, e-mail:  inform@dkrp.gov.ua.

ДОДАТКОВІ МАТЕРІАЛИ:

Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ігор
01.11.19 13:21

І чим ці правила відрізняються від попередніх? Їх створили, щоб зробити шахрайську імітацію виконання рішення суду. Мовляв, ми скасували ті, що ви примусили скасувати, а ці вже ж нові – тактика «русского мира».


От і зрозуміло, чому фіскальню лишають не реформованою. Це тактика Мордора – в кожному куточку лишати гнійники: Придністров’я, Донбас, Карабах, Північна Осетія, … . В економіці в нас залишиться гнійник-фіскальня. Щоб Україна не змогла досягнути навіть тих крихітних 40% росту ВВП за 5 років, які нам обіцяють нові овочі, яких консультують хомутинники, хорошковськи та подібні шоколадні регіонали. І от: з новим врожаєм овочів поклали гнили, минулого врожаю. Питання: чи розповсюдиться гниль на новий рошено-врожай?

Ответить
  • Светлана
04.11.19 10:57

Ігор, называя определенные регионы "гнойниками" вы опускаете себя настолько низко, что читать дальше весь этот бред, который вы изрыгиваете, не имеет никакого смысла... Ганьба!

Ответить
  • я в шоке
01.11.19 13:48

Ігор, бгг,  в блокировке накладных Путин виноват? я что-то не поняла логики

Ответить
  • Ігор
01.11.19 14:30

я в шоке, щоб зрозуміти інших, пропоную почати з головного. Зрозуміти, чим відрізняються мешканці розумово-розвинутих країн від нас - представників відсталого суспільства.
Все просто: представники розумово-розвинутих цивілізацій не тільки задають питання, а і самі намагаються знайти на свої питання відповіді.

Ответить
  • !!!
02.11.19 14:52

Ігор,ніколи не вважав себе відсталим від представників "розумово- розвинутих" країн! якщо на те вже пішло то давайте
визнаємо, що освіта яка була в СРСР вважається кращою! І спеціалісти які набули освіту в ті времена також були не останнього десятку! А те що за роки так званої незалежності люди які були при владі поприймали такі закони і відкіля ж вони привезли ці схеми в Україну! Хіба цей довбаний НДС, щоб він луснув!, не привезений із тієї ж Европи! А розрізнене сіспільство на класи між якими страшенна пропасть, це що не привезене зза кордону! Що людей зробили одних жебраками, а інших ненажерливих рвачів, які за копійку влавляться та крім баксів нічого перед собою не бачуть, навіть своїх власних батьків та дітей! 

Ответить
  • Grosbuch
04.11.19 10:37

!!!, " а розрізнене суспільство на класи  між якими страшенна пропасть, це що  не привезене зза кордону" -ні, не привезене, це у нас пороблено. Не живуть наші найближчі європейські сусіди чехи і поляки в такому  жаху, це стосується всього, а саме соц.забезпечення, пенсій, медицини. Тут не треба  " закордон" гадити,  проблема у нас.

Ответить
  • Светлана
04.11.19 11:33

Grosbuch,ой как вы ошибаетесь!  Я еще  застала те  времена  советской бухгалтерии, и ответственно  заявляю:  ндса  НЕБЫЛО!!!!!. он  появился после  91 года!!!!!!!
Налог на добавленную стоимость - НДС, имеет французское происхождение. Само понятие "налог на добавленную стоимость" (НДС), впервые было сформулировано в 1954 году французским экономистом Морисом Лоре. С 1958 года этот обязательный платеж вошел в налоговую систему Франции, а затем начал завоевывать Европу. В Украине, как и в России, он был введен в период начала построения "рыночной" экономики - с 1 января 1992 года.

Ответить
  • Grosbuch
04.11.19 12:53

Светлана, я про ПДВ щось казала? Прочитайте уважно мій коментар.

Ответить
  • я в шоке
04.11.19 09:05

!!!," представники відсталого суспільства" - наверное, эта метаморфоза произошла после революции гидности (

Ответить
  • я в шоке
01.11.19 16:11

Ігор, ""Я отдаю предпочтение легальным иммигрантам из Гвинеи или Кот-д'Ивуар ... вместо нелегальных украинских или болгарских банд", - сказал президент Франции Эммануэль Макрон в своем интервью правому журналу Valeurs Actuelles (с)  "про представників відсталого суспільства" 

Ответить
  • Ігор
01.11.19 16:39

я в шоке, мені важко надати оцінку словам Хлопчика Карли. Що стосується наших заробітчан, пропоную взяти до уваги оцінку інших:
НБУ очікує у 2019 році перекази заробітчан в Україну досягнуть 14 мільярдів євро. Тобто в Європі наших оцінили у 14 мільярдів євро + те, що вони витрачають там. Та ще запрошення і спрощення правил продовжує зростати.

Ответить
  • Полюс
04.11.19 15:22

Ігор,Виходить вони додумались,що не треба працювати над економікою,мігранти поповнять казну!Таке враження,що вони доперли,що можна ВЗАГАЛІ НІЧОГО не робити на роботі,а жити за рахунок громадян,гастербайтерів і т.д.!!!!

Ответить
  • я в шоке
04.11.19 09:19

Ігор, меня возмущает тот факт, что страна превратилась за 5 лет в американскую колонию и в сырьевой придаток Запада, но вы притянули за уши к теме о блокировках накладных "мордор, русский мир" , - гадкие манипуляции! По поводу иммигрантов  - никто не озвучивает цифру сколько экономика потеряла из-за того что они работают там, а не здесь.. (

Ответить
  • Полюс
04.11.19 15:25

я в шоке,А ви порахуйте скільки заходить сюди грошей гастербайтерів,які і утримують економіку держави!

Ответить
  • *
04.11.19 11:20

я в шоке, и где ж Вы начитались пропагандонов? Колония америки? Да попробуйте еще стать колонией америки! На порог не пустят. А сырьевым придатком Украина стала давно, с самого начала независимости. Потому что местным нуворишам, а теперь олигархам, проще было разворовать заводы, продать на металлолом, нажив капиталы, чем вкладываться в разработки и обновлять индустриальный парк. И сейчас легче и проще торговать готовым, рудой, металлом, с минимальными вложениями и простым производством. чем создавать свою теслу. 

Ответить
  • Марина
04.11.19 13:09

*,признаки колониально-сырьевой зависимости:внешняя политика не контролируется государством, отсюда полит.несамостоятельность;утверждение на ключевые должности(премьер,СБУ,покурор и т.д.) с разрешения метрополии;географическая удаленность от метрополии;сырьевая структура экспорта;принуждение к закупке импорта;контроль финансовой системы со стороны метрополии(МВФ);насаждение культуры,религии,языка;. включение колонии в военные союзы с метрополией, участие аборигенов в военных конфликтах на стороне метрополии;скупка сельхозземель колонии представителями метрополии.

Ответить
  • Нона
05.11.19 09:10

Марина,прямо списано з московії, радянська методичка

Ответить
  • Лето
04.11.19 13:53

Марина,одно нежелание договариваться о транзите газа, под мудрым американским управлением,говорит обо всем. А платить будет украинский гражданин .

Ответить
  • я в шоке
04.11.19 11:40

*,ну почему же сразу "начиталась пропагандонов"?, погуглите признаки колонии и проанализируйте, делов-то..

Ответить
  • *
05.11.19 13:10

я в шоке, то же самое наблюдается и со стороны России. Так что большой вопрос, чья мы колония. Если своего ума у избирателя нет.

Ответить
  • ИринаКиев
04.11.19 22:20

я в шоке, ребята утихомирьтесь,  статья не о том,  что вы так рьяно обсуждаете

Ответить
  • Люся
01.11.19 13:45

про один мульён НДС убили наповал 

Ответить
  • Светлана
01.11.19 14:16

они нас давили,давили,душили,душили и опять будут давить и душить.

Ответить
  • Яринка
01.11.19 17:01

А циферь в критериях откуда взяли? Исходя из планируемого повышения обьемов для единщиков....?

Ответить
  • Перекатиполе
04.11.19 09:40

Ни чего не изменится пока есть пункт "наявна податкова інформація, яка стала відома у процесі поточної діяльності".
Мы разблокировали все налоговые накладные, которые были в периоде наложения п. 1.6. Попросили снять с нас признак рискового плательщика, на что пришел ответ, что в том месяце с нас сняли рисковость, но ...поступила новая налоговая информация по другим месяцам, и поэтому признак с нас не снимут!!! Так он и стоит месяцем наложения без каких-либо разумных причин.

Ответить
  • Wonder woman
04.11.19 09:51

Скажите, а кто возьмет на работу главбуха с пропиской на неподконтрольной территории, если из-за этого будут потом блокироваться налоговые? Это полная дискриминация. Антиконституционно!!!!!!

Ответить
  • Елена
04.11.19 10:16

Я вообще не понимаю зачем что-то блокировать!?
Сомневаетесь в чем-то - приходите с проверкой!
А блокировка - єто механизм разработанный государством, чтоб при необходимости в любой момент пополнить казну на необходимую для правительства сумму, при этом без процентов займа и на любой срок!
Сам процесс блокировки НН - это уже корупция, а каким механизмом уже не важно!!!

Ответить
  • Наталья
04.11.19 10:54

Оксана Макарова уверяет, что все это в интересах государства. А что есть государство? Разве не народ? Народ, вам нужны такие меры регулирования ваших личных денег?

Ответить
  • Andrey
04.11.19 11:08

А з старим порядком, що сталось? Зламався? 

Ответить
  • клава
04.11.19 11:59

Andrey, не, просто оказался незаконным. Теперь этот *узаконили*

Ответить
  • я в шоке
04.11.19 12:00

Пока с ними судятся о незаконности Порядка блокировки , налоговики утверждают новый порядок, следите за руками (с)

Корисливість мотивів полягає в тому, що органи Державної податкової служби України, користуючись протиправною постановою КМУ №117, забезпечують штучне виконання прогнозних показників надходження до бюджету з податку на додану вартість, отриманого в результаті протиправного зупинення реєстрації податкових накладних на підставах не визначених законодавством.

Так за офіційними даними ДПС України за період процесуального зловживання ДПС України (у справі про скасування постанови 117), з 07 жовтня 2019 року по 15 жовтня 2019 року ДПС протиправно зупинено 13 987 податкових накладних на суму ПДВ - 384 609 782,21 грн.   

https://buhgalter911.com/uk/news/news-1046166.html

Ответить
  • Andrey
04.11.19 12:21

Цікаво, є ще в якійсь країні такий ідіотизм як блокування податкових накладних? Блокування податку, який вже по суті сплачений до бюджету 

Ответить
  • Дмитрий
05.11.19 08:40

Andrey,нет,в одной нашей стране только существуют налоговые накладные и их регистрация,везде НДС считается,т.к. в начале 90-х и у нас считался-с разницы продажи и покупки

Ответить
  • дина
04.11.19 12:57

ну  одно и то же каждый день ===если не возня вокруг ФЛП то круговерть вокург.. блокування .РК/ПН. ..                 ПОЗОРИЩЕ!между прочим.. эти чиновники-"законодавці" за наш счет дурака валяют....

Ответить
  • Дмитрий
05.11.19 08:38

дина, дурака валяют,проституток снимают,по-за кордоном отдыхают

Ответить
  • мария
05.11.19 09:46

да угомонитесь уже с вашими блокировками. 

Ответить
  • економіст
05.11.19 10:35

Ніяких новведень в змінах блокування ПН немає. Це просто спроба узаконити беззаконня.

Ответить
  • Алиса
05.11.19 12:32

Все это очень интересно ,я имею в виду комментарии,может кто то выложит аргументированные  замечания к этим инициативам,которые принимаются в течении месяца.Я бы подписала и отправила ,может кто то тоже отправит.Зачем просто заниматься болтологией надо уже что то делать.Если мы народ давайте свести себя как народ а не как быдло.

Ответить
  • Ігор
05.11.19 14:34

Алиса, пропозицій на обговоренні критеріїв раніше було надано багато. Можна і тут повторити. Тільки наведіть, будь ласка, приклади врахованих пропозицій.
Подивіться. Вони навіть судові рішення та вимоги законів ігнорують. В крайньому випадку імітують: скасовують попередні та приймають ще гірші. То навіщо приймати участь в фіскальному шахрайстві, тим самим легалізуючи дії корумпованого відомства?

Ответить
  • Ігор
05.11.19 14:57

Взагалі будь-яке обговорення корисне. Воно примушує мізки працювати і якісь рішення/пропозиції/результати все-одно виникають. Критичне мислення заохочує навіть Біблія. Це не дає владі ще більше зомбувати суспільство. А кожному прийняти рішення. Так, можливо і їхати з країни, яка не хоче створити комфортне життя своїм громадянам. Так, для країни виїзд погано, однак ми ж не за залізною завісою в концтаборізмі живемо.
Для бізнесу висновок простий: чекати "закручення гайок". Будь-яка пост-тоталітарна влада просто не спроможна "заохочувати", вона знає тільки тиск. Грошей в країні все менше, виробництво зношене, чиновників годувати треба - що робити?

Ответить
  • Полюс
05.11.19 22:15

Ігор,Я ж кажу,виживають людей за кордон ,бо країна живе на гроші гастербайтерів

Ответить
  • Светлана
07.11.19 09:35

Полный бред и процедура блокировки и сам закон

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям