Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.03.20
4253 5 Печатать

Який пакет документів необхідно подати для одержання сертифікату про форс-мажорні обставини

Який пакет документів необхідно подати для одержання сертифікату про форс-мажорні обставини? Чи може заявник самостійно його підготувати? Підготувати потрібні документи нескладно, враховуючи, що заявник, як ніхто, краще знає про свої зобов’язання.

Торгово-промислові палати постійно надають безкоштовні консультації і роблять усе, аби максимально спростити цей процес.

Звертаємо увагу, що вся загальна інформація розміщена на сайті ТПП України у розділі Послуги - Засвідчення форс-мажорних обставин. Тут є форми заяв та зразки їх заповнення, а також тарифи, рахунок та акти.

Крім того, враховуючи складну ситуацію, в якій опинились більшість підприємців на території України, у зв’язку карантином введенним Кабінетом Міністрів України та запровадженням обмежуючих заходів у відповідних сферах, ми спростили процедуру подачі заяви.

Більшість звернень, які ми одержуємо, пов’язані з неможливістю виконання договірних зобов’язань. Якщо ваш випадок тотожний - у такому разі вам знадобиться  мінімальний пакет документів:

  • відповідна форма заяви, підписаної керівником підприємства;
  • копія договору;
  • копія наказу(розпорядження) у зв’язку з необхідністю припинення діяльності на підставі відповідних нормативно-правових актів;
  • повідомлення (сповіщення іншої сторони).

Відправляти документи слід в електронному варіанті на електронну адресу ucci@ucci.org.ua.

Звертаємо увагу, що Заявник має право звертатися до ТПП за засвідченням форс-мажорних обставин, у разі вже порушеного строку виконання зобов’язання, у зв’язку з введенним карантином.

По материалам Торгово-Промислова Палата України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Ірина
24.03.20 07:56

ого, проста довідка 3330,00грн - мародерство...

Ответить
  • Буржуй
24.03.20 10:04

Какой бред.! Разве вирус не является форс-мажором? Зачем дополнительная платная бумажка?

Ответить
  • Наталья
24.03.20 11:10

Буржуй, конечно является. Но нужно подтвердить, что форс-мажор влияет на выполнение конкретных ваших обязательств по договору. Т.е. то, что карантин препятствовал их выполнению. А бумажка из ТПП может засвидетельствовать, что, мол, да, повлияло. И это станет основанием для освобождения от договорных санкций.

Ответить
  • ///
24.03.20 13:29

Наталья,согласна.Заказчику нашему до лампады,что из-за карантина поставщик нам не отгрузил комплектующие,его интересуют срок поставки продукции,иначе штраф.но там такие!юристы,что справка из ТПП им не указ.Даже не хочу думать ,чем это закончится.

Ответить
  • Гарри К.
26.03.20 19:17

///,..особо мудрствовать вам и не стоит, просто перечитайте предпоследние пункты договора с заказчиком, там где обычно пишется про форс мажор

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям