Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


17.07.20
3253 4 Печатать

Для засобів виробництва знизять ставку ПДВ

За результатами спільної роботи Федерації роботодавців Україним з Комітетом Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики був напрацьований перелік кодів УКТ ВЭД, які відносяться до засобів виробництва (верстати, виробничі лінії тощо), щодо яких пропонується встановити ставку ПДВ на рівні 7% як при їх постачанні на території України, так і при їх ввезенні на територію України.

Більшість пропозицій ФРУ було враховано у законопроекті №3848 про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо заходів стимулювання економіки України, яким передбачається тимчасове, з 1 січня 2021 року до 1 січня 2023 року, оподаткування операцій з постачання на митній території України та/або ввезення на митну територію України у митному режимі імпорту, засобів виробництва за відповідними товарними підкатегоріями за ставкою податку на додану вартість 7 відсотків від бази оподаткування.

Це дозволить здешевити та тим самим стимулювати переоснащення та модернізацію основних засобів промислового сектору, що надасть можливість вітчизняним виробникам якнайскоріше наростити потужності для успішного виходу України з економічної кризи.  

По материалам Федерація роботодавців України
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
17.07.20 11:40

И убъет производителя оборудования из Украины. Бурные аплодисменты.

Ответить
  • Юра Г.
17.07.20 12:29

Елена, цели у них на жаль убить не только производителей, но и значительно сократить жителей. А тех, кто останется, одеть в вышиванки и показывать как жили в 17 веке

Ответить
  • @@@
17.07.20 11:54

на производство в целом надо снижать НДС

Ответить
  • Юра Г.
17.07.20 12:26

Компьютеры для программиста подешевеют на 13% 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям