Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.08.20
2334 3 Печатать

Законопроєкт про скасування перевірок пожежної безпеки для бізнесу допоможе усунути корупційну схему

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) провело антикорупційну експертизу проєкту закону № 3361 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перших кроків дерегуляції бізнесу шляхом страхування цивільної відповідальності».

Законопроєкт пропонує звільнити підприємства із середнім та/або незначним ступенем ризику від проведення планових перевірок техногенної та пожежної безпеки за наявності полісу страхування відповідальності.

Це сприятиме послабленню тиску на бізнес та допоможе усунути корупційні схеми під час проведення таких перевірок.

Так, у Реєстрі корупціонерів наявні особи, які під час планових перевірок техногенної та пожежної безпеки чинили тиск на бізнес та вимагали хабар за позитивний результат перевірки.

Проте законопроєкт потребує додаткових вдосконалень щодо порядку взаємодії підприємств, страховиків та відповідального органу державної влади у сфері цивільного захисту.

Так, під час проведення антикорупційної експертизи законопроєкту НАЗК виявило такі корупціогенні фактори:

  1. Нечіткий порядок повідомлення органу влади у сфері цивільного захисту про укладення договору страхування;
  2. Нечіткі терміни обробки та оприлюднення органом влади у сфері цивільного захисту інформації про укладання договору страхування.

НАЗК надало Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради свої рекомендації щодо доопрацювання цих положень проєкту закону перед другим читанням.

По материалам НАЗК

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • злой клоун
20.08.20 09:15

вместо того чтобы наказывать продажных чинуш, решили полностью ликвидировать.. слов нет.. гостиница "Токио стар" с каким критерием риска была - среднем, низким? что за  полис страхования - горите все пропадом , у меня индульгенция ?

Ответить
  • Елена
20.08.20 12:35

Им мало пожаров было? Мало людей погибло?
Вместо того, чтоб исправит коррупцию, проще отменить закон....
Проверка стоит 500л.топлива, разьве это секрет?

Ответить
  • Непогода
20.08.20 12:36

Все в той же Одессе- сгоревшие дети в лагере "Виктория", 16 человек в экономическом колледже. Кто то за это ответил? Уровень цинизма зашкаливает.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям