Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.09.20
3715 1 Печатать

Деякі положення Закону № 466 відтермінують

Складна ситуація, що виникла у зв’язку із пандемією COVID-19 і запровадженням карантинних заходів ставить перед бізнесом складні виклики, які в першу чергу пов’язані з нарахуванням та сплатою податків.

 У зв’язку з цим виникла необхідність відтермінування окремих положень Закону № 466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві», визначення чітких та зрозумілих правил оподаткування контрольованих іноземних компаній, уточнення «ділової мети», надання платникам податків достатнього часу для забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування відповідних об'єктів оподаткування, зменшення розміру штрафів за окремі незначні податкові правопорушення та інші пропозиції.

З цією метою Данило Гетманцев, Голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики зареєстрував проект Закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування" (реєстр. № 4065).  

Законопроектом пропонується:

  • уточнити обставини при яких контрольовані операції не мають ділової мети, при цьому обов’язок доведення таких обставин покладається на контролюючий орган;
  • визначити види коригувань у зв’язку із проведенням операцій з нерезидентами, що не мають ділової мети як по контрольованих так і по неконтрольованих операціях. У разі проведення таких коригувань інші коригування передбачені розділом ІІІ ПКУ не здійснюються.
  • запровадити перехідні положення щодо оподаткування нерезидентів, через їх постійні представництва;
  • уточнити норми по «тонкій» капіталізації;
  • відстрочити оподаткування контрольованих іноземних компаній з 2022 року, тощо.
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Елена
09.09.20 22:51

Как чукчи: вечером сажаем, утром копаем

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям