Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.10.20
1757 0 Печатать

Порядок застосування податкової застави контролюючими органами зазнає змін

Державна податкова служба України відповідно до ч. 3 ст. 15 Закону України «Про доступ до публічної інформації» повідомляє про оприлюднення проєкту наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 червня 2017 року № 586» (далі – проєкт наказу).

Наказ Мінфіну від 16.06.2017 р. № 586 «Про затвердження Порядку застосування податкової застави контролюючими органами» (далі – наказ № 586), розроблено на підставі статей 88 – 90, 92, 93 та 100 ПКУ.

Законом № 466 внесено зміни до ст. 41 ПКУ в частині розмежування функціонування контролюючих органів за податковим та митним напрямами. Крім того, Законом № 466 ст. 93 ПКУ доповнено новими підставами для звільнення майна платника податків з-під податкової застави, зокрема, відтепер майно платника податків звільнятиметься з податкової застави у тому числі з дня:

  • отримання контролюючим органом підтвердження повного погашення суми розстрочених (відстрочених) грошових зобов’язань та процентів за користування розстроченням (відстроченням) в установленому законодавством порядку;
  • отримання платником податків внаслідок проведення процедури адміністративного або судового оскарження або в інших випадках, передбачених статтею 55 Кодексу, рішення відповідного органу про визнання протиправними та/або скасування раніше прийнятих рішень щодо нарахування суми грошового зобов’язання;
  • отримання платником податків згоди контролюючого органу на відчуження майна, що перебуває у податковій заставі, відповідно до ст. 92 ПКУ.

З метою приведення положень наказу № 586 у відповідність до вимог законодавства розроблено проєкт наказу Мінфіну «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 червня 2017 року № 586» (далі – проєкт наказу).

Зауваження та пропозиції до проєкту наказу просимо надавати протягом 20 робочих днів з дня його оприлюднення на офіційному порталі Державної податкової служби України  в мережі Інтернет у письмовій та/або електронній формі за адресою:

Державна податкова служба України, Львівська пл., 8, м. Київ, 04053, e‑mail: n.yurkovska@tax.gov.ua,

Державна регуляторна служба України, вул. Арсенальна, буд. 9/11, м. Київ, 01011, е-mail: inform@dkrp.gov.ua.

Додаткові матеріали:

Проєкт наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 червня 2017 року № 586» (Завантажити)

ПОЯСНЮВАЛЬНА ЗАПИСКА до проєкту наказу Міністерства фінансів України «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 16 червня 2017 року № 586» (Завантажити)

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям