Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.10.20
1736 0 Печатать

Заявку на охорону прав інтелектуальної власності відтепер можна подати онлайн

Починаючи з 19 жовтня 2020 року в Державній митній службі України запрацював оновлений реєстр об’єктів прав інтелектуальної власності, що стало продовженням реформи системи захисту прав інтелектуальної власності під час переміщення товарів через митний кордон України, розпочатої з прийняттям Закону № 202-ІХ наприкінці минулого року.

Оновлення митного реєстру стало послідовним кроком, направленим на посилення захисту прав інтелектуальної власності митними органами при здійсненні зовнішньоекономічної діяльності. Так, серед важливих нововведень – заяву на включення до реєстру відтепер можна подати в електронній формі через особистий кабінет на порталі Єдине вікно. Раніше таку заяву можна було подати виключно в паперовій формі.

Сама форма подання заяви також оновилась у відповідності до європейського прототипу і дозволяє подавати заявку одразу на кілька об’єктів інтелектуальної власності, з можливістю прикріпити усі необхідні додаткові матеріали. Як зазначають представники Держмитслужби, до моменту вичерпання об’єктів зі старого реєстру він діятиме паралельно з новим.

Також відбулося оновлення порядку реєстрації в митному реєстрі об’єктів права інтелектуальної власності, які охороняються відповідно до закону. Прийняті зміни, в тому числі, направлені на боротьбу з підробками і піратством. Так, представники митних органів тепер мають чіткі інструкції щодо того, як встановити належність товару до оригінального, що в свою чергу забезпечує недопустимість ввозу на територію України контрафактного та піратського товару.

Зазначені зміни були прийняті в рамках інтеграційного пакету Україна-ЄС, які запроваджують основоположні принципи митних заходів щодо захисту прав інтелектуальної власності та вимог до процедурних документів.

Експерти Європейської Бізнес Асоціації протягом тривалого часу долучалися до розробки змін та надавали пропозиції щодо порядку ведення митного реєстру об’єктів прав інтелектуальної власності. Ми дякуємо за врахування наших пропозицій та впровадження нових ІТ-рішень, що полегшують життя бізнесу!

По материалам Європейська Бізнес Асоціація
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям