Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


26.10.20
6685 26 Печатать

9,5 млн громадян утримують всю країну, - Голова ДПС

На сьогодні в Україні заробітну платну отримують лише 11,6 млн осіб, з яких 2,1 млн – пенсіонери. Тобто 9,5 млн осіб утримують всю країну. Про це в інтерв’ю виданню «Новое время» заявив Голова ДПС Олексій Любченко.

Очільник ДПС розповів, що у Державному реєстрі фізичних осіб нараховується 44,1 млн осіб, з яких 37,6 млн – це громадяни, які перебувають на підконтрольній території України. Доходи, як свідчить статистика 2019 року, отримували 19,7 млн громадян, тобто 45 %.

«У нас економічно активне населення за класифікацією ООН (а це – 15-70 років) – близько 34,6 млн. З цієї категорії податкова не бачить на своїй карті України 5,6 млн осіб протягом останніх десяти років», – підкреслив Олексій Любченко.

На думку очільника податкової вирішити це питання можна за рахунок прив’язки декларування до механізму виборчого права та бюджетного процесу.

«Чому нам формують політику ті, хто десять років не сплачує податки. Людина ходить, голосує. Я проти. Це моя громадянська позиція. Хочеш користуватися соціальними стандартами? Плати податки – і користуйся. Чому 11,6 млн осіб працюють, сплачують податки, ще 1,8 млн зайняли активну позицію та стали підприємцями, а мільйони людей навіть не подумали про роботу, не кажучи вже про податки», – наголосив Олексій Любченко.

По материалам ДПСУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Наталия
26.10.20 09:31

Підтримую. А ще цікаво, що буде, коли в країні залишаться тільки пенсіонери, пільговики та чиновники?

Ответить
  • Вікторія
26.10.20 09:36

Ви не враховуєте велику кількість заробітчан що працюють легально і сплачують податки в країні-роботодавця. 

Ответить
  • Світлана
26.10.20 10:09

Вікторія, то не є проблема. Досить подати декларацію (про сплату податків у країні, з якою укладений договір про уникнення подвійного оподаткування) і мати права виборця. 

Ответить
  • Рыжий
26.10.20 09:56

Если так считать, то стоит запретить голосовать и государственным служащим, чтобы правящие силы не могли пользоваться административным ресурсом, и господина Любченко в этот же список.

Ответить
  • Аліна
27.10.20 08:15

Рыжий, та взагалі позбавляти громадянства

Ответить
  • Ганна
26.10.20 10:42

Рыжий, 100%

Ответить
  • Ганна
26.10.20 10:42

100%

Ответить
  • Юлія
26.10.20 10:54

Назвіть мені хоча б одну причину, чому я маю сплачувати податки в цій країні???? Ми зараз маємо незліченну кількість так званих "пільговиків", одних атошників більше 400 тисяч, навіть гугл не каже скільки їх, а чи всі вони наші герої??? Я готова стати на коліна перед тими хто дійсно захищав нас на сході, перед тими хто пройшов пекло війни!!! Вони достойні всіх соціальних гарантій, вони достойні нашої поваги!!! А що робити з тими хто зараз іде в армію, на схід, з мотивом "убьють так убьють, а так хоть льготи будуть"??? Чому вся нацгвардія, МЧС, прокурори, поліція..... всі службовці правоохоронних структур з УБД??? Вони платять 25% за комунальні послуги, держава не здатна за них платити і це закладається в тариф, тарифи падати не будуть бо за них має хтось платити і плачу за них Я!!!! Хлопці які пройшли пекло війни навряд чи отримають квартиру, землю.... її отримають чинуши з війскомату!!!! А в майбутньому це підвищені пенсії, а я отримаю мінімальну пенсію, скільки б ЄСВ я зараз не платила!!!! Чому моя пенсія прив'язана до сереньої заробітної плати по Україні, а не до моєї заробітної плати, дайте мені 60-70% від МОЄЇ білої заробітної плати, а не 32% від середньої по Україні, тоді ми поговоримо про ЄСВ, а зараз не бачу сенсу його платити. Я вже мовчу про "одиноких, баготодітних", вона одинока, багатодітна і народжує четвертого з тим самим побатькові!!! Зараз щоб простому смертному влаштувати дитину на продльонку в школу, треба довідки з роботи, що батьки дійсно працюють!!! Так є верстви населення які дійсно потребують соціальної допомоги держави, але......... Про заробітні плати, премії, компенсації наших чиновників, я взагалі мовчу, це просто нонсенс якийсь, на це мілйони є в державі, а на ліки для хворих дітей немає, на підвищення заробітних плат для вчителів і медиків немає!!!! На безкоштовні тести на ковід, для вчителів, вихователів..... для людей які кожного дня контактуєть з людьми і є потенційними рознощика вірусу коштів немає, на безкоштовні ліки від ковід коштів немає!!! Людей з явними симптомами, з запаленням легенів, записують на тест через два тижні!!!!! Ви тести купили за кошти з державного бюджету, за мої податки, чому я взагалі маю платити за тестування???? Корупція процвітає всюди!!! ЧОМУ Я МАЮ ПЛАТИТИ ПОДАТКИ І УТРИМУВАТИ ЗЛОДІЇВ ПРИ ВЛАДІ І ПІЛЬГОВИКІВ??? АБСУРД ЯКИЙСЬ!!!!

Ответить
  • злой клоун
26.10.20 21:39

Юлія, в аптеку, за валерьянкой 

Ответить
  • Ира
26.10.20 13:29

Юлія,длиненько, но не доходчиво. Пока не осознаем всей страной, что не на колени становиться надо, а наказать правителей, которые допустили убийства с обеих сторон, ваш крик души никто не услышит. И нагибать будут нас больше и ниже. И количество льготников-атошников будет расти в геометрической прогрессии. Да, кстати, никто из них не рассуждает, "что убьют, так убьют", они реально идут за зарплатой и за удостоверением. Еще в военкомате надо договориться, что бы послали поближе к линии разграничения.

Ответить
  • Ігор
26.10.20 12:40

Він зарахував до утримувачів тих, хто отримує зарплату, а це в основному корумповані чиновники та депутати. Вони не лишають нагоди себе похвалити.
Країна найгіршого тоталітаризму та мешканців - терпіл. Майже всіх місцевих переобрали, особливо великих міст. І це вважається демократією. Тобто мешканці країни, яка летить у прірву, голосували за стабільність, проти змін. Ці мери ще за рік вихвалялись, що лишаться на посадах - вони просто прибрали конкурентів, як кучма прибрав В'ячеслава Чорновола, зрадженого власним сином.

Ответить
  • алиса
26.10.20 14:40

помимо налогов на доходы, есть налоги которые платят все кто в нашей стране что-либо покупает (ндс, акциз, различные пошлины...). т.ч. платят налоги гораздо больше 9,5 млн.

Ответить
  • Сомневающийся Sкептиk
26.10.20 18:07

алиса, да. А ещё помимо налогов на доходы, есть налоги которые платят все, кто в нашей стране имеет недвижимость – налог на тепло (есть тепло/нет тепла – его платят обязательно), налог на газ (установлена эфемерно-завышенная цена, которую нам подают как "рыночную"), налог на свет (платим дороже, чем в Европе). Ещё есть налог на неоказанные коммунальные услуги по "содержанию дома" (СДПТ)...

Ответить
  • злой клоун
26.10.20 16:27

алиса,да, дурачка включает

Ответить
  • Елена
26.10.20 16:27

Всем платить налоги - депутаты плохо живут!

Ответить
  • """
26.10.20 16:38

а я не хочу взагалі голосувати і ніхто мене більше не заставить навіть під дулом зброї! нікому не вірю і обирати не ходив і більше не піду! Годі вже проголосував за призіка, то тепер не знаю, як свій голос одізвати! Білше зась нізакого!

Ответить
  • Руслан
26.10.20 22:50

Давайте порахуєм, неважливо працюєти ви, чи  заробітчанин:
1) всі, хто придбає товари (роботи, послуги) у платників ПДВ, сплачує 20% від вартості придбаного (тобто 6 частину вартості);
2) на акцизні товари - хай в средньому 8%
3) у вартості закладено всі витрати виробника (надавача), у тому числі 22% до фондів, 18% - ПДФО, 1,5% - військовий збір;
- це ми все заплатили, коли купили щось
А що ми маємо взамін:
- платну медицину;
- платні суди, прокуратури, місцеві чиновники;
- платну освіту;
- комунальні послуги, які складаються на 80% з примари;
- вмираючі села та населені пункти;
Питання: Де ж наші податки Олексіє????
Відповідь: ДПС не знає, це не їх компетенція:))))

Ответить
  • FOX
26.10.20 18:10

1. Щоб сплачувались податки в повній мірі і це було "престижно" то потрібно, перш за все, показати прозоро на які статті витрат пішли ці кошти. Чи не було їх "розпилено" 
2. Чому тягар з утримання льготників та непрацездатних лягає на плечі працюючих? для чого тоді пенсійний фонт та податкова в цьому ланцюзі? 
3. Чому роботодавець при створенні робочих місць та виплаті заробітної плати громадянам ще повинен сплачувати 22% податку? де стимул розвивати бізнес та наймати людей? Може держава навпаки повинна підтримувати роботодавця за те що працевлаштовують громадян ? 
4. Чому пересічний громадянин зі своєї ЗП платить податки для утримання кучі чиновників у яких ЗП на порядки виже тих, хто з своїх копійок їх утримує? 
 Ще багато можна написати "Чому?" , але нажаль ніхто цього не прочитає і тим більше не відовість на ці питання 

Ответить
  • злой клоун
26.10.20 23:15

если бы только страну, ещё и эту ораву (
За последние 3 года из Украины вывели 25 миллиардов долларов в пользу иностранных юридических и физических лиц, преимущественно резидентов Кипра, Голландии и Британских Виргинских островов (с)

Ответить
  • Елена
26.10.20 23:57

А слабо всех безработных или не получающих доходы- отправить на "велике будiвництво", причем, в обязательном порядке? А кто не хочет- блокировать карты, запрещать выезд за границу и т.д.

Ответить
  • Evgeniy
27.10.20 10:46

Елена, что то ваша предложение очень похоже на совковые таборы. Строительством должны заниматься специалысты, а не все подряд. Вы же не хотите прийдя на прием к врачу услышать от него "я учился и работал технологом но центр занятости отправил хирургом, а то мне карту заблокируют" 

Ответить
  • Смотрю в другую сторону
27.10.20 09:55

В тоже не вижу смысла платить налоги в этой стране. Хотя компания платит их с моей з/п и достаточно большие. Приведу пример: в этом году я отдыхала в одном из санаториев Украины. Путевка мне обошлась моими кровно заработанными 14300 грн, + еще около 3000 на доплаты за процедуры (хотя при покупке путевки было написано, что лечение включено))). И тут за столом во время обеда я узнаю, что семейная пара с ребенком приехала сюда бесплатно, т.к. он какой-то там военнослужащий. Нет, не бесплатно. Это я тебе оплатила и твоей жене пребывание здесь. А какого я должна обеспечивать отдых этому бугаю и еще его жене? Они только и ждут где что на халяву поиметь! А тут пашешь и еще этих трутней на моря за наш счет возим! И к слову, я съедала весь свой обед, ведь я же за него заплатила. А они придут, поковыряют и уйдут! А че! бесплатно же! А потом рассказывают, что еда здесь ФИ! Мы пошли на шашлыки! Вот так используют наши налоги! Я против всех благ для халявщиков за мой счет!

Ответить
  • Виктор
27.10.20 15:16

Смотрю в другую сторону, я с Вами согласен на 100%. Я мечтаю, чтобы мои дети доучились тут и уехали в неворовскую страну. Кормить бугаев тут и детей их учить - НЕТ!!! 

Ответить
  • Сергей
27.10.20 15:06

Голова ДПС - Вор! Бесплатной медицины нет, бесплатного образования нет. Что нам теперь ещё в плуг впрягаться вместо лошади, чтобы голова дпс и дальше сливки собирал??? Как они достали уже. 

Ответить
  • ОЛЬГА
27.10.20 15:09

Смотрю в другую сторону- підтримую на всі 100%

Ответить
  • Сергей
27.10.20 15:12

Голова ДПС Олексій Любченко, вам депутатам на маски выделено денег, сколько не снилось простым гражданам. Мы для вас - быдло. Скидываемся на маски и дищинфекцию детям в школу. Подростающему поколению на антисептик не можете денег выделить из бюджета. А они вырастут и будут должны на вас работать. А вы воруете и воруете чужое берете! Позор Любченко!!! 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям