Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


09.11.20
2007 0 Печатать

Вимоги роботодавців до проекту Держбюджету-2021

5 листопада Верховною Радою України у першому читанні було прийнято Закон України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» разом із дорученням Уряду щодо підготовки проекту до другого читання.

На думку роботодавців, затверджені у першому читанні бюджетні параметри несуть ризики невиконання бюджету через надмірну оптимістичність. Що може негативним чином вплинути на загальну економічну ситуацію, фіскальний тиск тощо.

Федерація роботодавців підтримує низку пропозицій народних депутатів та Комітету з питань економічного розвитку, зокрема, щодо:

  • доопрацювання законопроекту в частині здійснення розподілу передбачених у ст. 25 проекту та у видатках за бюджетною програмою 1211120 «Державні капітальні вкладення на розроблення та реалізацію державних інвестиційних проектів» коштів у сумі 1129,3 млн грн. між відповідними бюджетними програмами головних розпорядників коштів;
  • збільшення статутного фонду Експортно-кредитного агентства на 1,8 млрд грн.

Роботодавці наполягають на збереженні при доопрацюванні законопроекту програми компенсації аграріям частини вартості придбаної ними сільськогосподарської техніки та оновлення рухомого складу для перевезення пасажирів залізничним транспортом та модернізацію залізничної інфраструктури для розвитку пасажирських перевезень, та вважає за доцільне розглянути можливість збільшення фінансування цих програм, відповідно, до 1,5 млрд грн. (із 4 млрд запланованих) та 6 млрд грн.

Крім того, Федерація роботодавців закликає Верховну Раду відновити фінансування програми придбання пожежної та іншої спеціальної техніки вітчизняного виробництва.

По материалам Федерація роботодавців України

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям