Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.01.21
2067 0 Печатать

На підставі постанови виконавця із зарплати працівника утримано суми компенсації моральної шкоди. Що в ф. № 1ДФ?

Хто виступає податковим агентом щодо оподаткування та відображення у податковому розрахунку за ф. № 1ДФ доходу у вигляді відшкодування моральної шкоди, утриманого роботодавцем з фактичного заробітку працівника на підставі постанови виконавця і перерахованого на рахунок виконавчої служби для подальшої виплати стягувачу?

Роботодавець, який на підставі постанови виконавця утримує із фактичного заробітку працівника суми відшкодування моральної шкоди і перераховує їх на рахунок виконавчої служби для подальшої виплати стягувачу, виступає податковим агентом щодо оподаткування та відображення у Податковому розрахунку за ф. №1ДФ такого доходу.

При цьому у Податковому розрахунку за ф. № 1ДФ дохід у вигляді немайнової (моральної) шкоди, незалежно від його розміру, відображається під ознакою доходу «120» із зазначенням реєстраційного номера облікової картки стягувача.

По материалам Категорія 103.02 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям