Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.01.21
2527 0 Печатать

Страховик за пошкоджене авто фізособи перераховує кошти виконавцю ремонтних робіт. Що в 1ДФ?

Яким чином відображається в податковому розрахунку за ф. 1ДФ сума страхового відшкодування, яка нарахована страховиком – резидентом на користь ФО – страхувальника за його пошкоджене рухоме майно, якщо на підставі її заяви сума страхового відшкодування перерахована на поточний рахунок ФОП, який буде здійснювати ремонтні роботи пошкодженого рухомого майна?

Сума страхового відшкодування, яка нарахована на користь фізичної особи – страхувальника та перераховується на підставі її заяви на поточний рахунок фізичної особи – підприємця, яка буде здійснювати виключно відновлення пошкодженого рухомого майна, відображається страховиком – резидентом у податковому розрахунку за ф. 1ДФ під ознакою доходу «157», оскільки дані кошти будуть вважатися доходом фізичної особи – підприємця за виконані роботи (надані послуги).

По материалам Категорія 103.25 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям