Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


13.01.21
2874 0 Печатать

Підприємство - єдинник виплачує дивіденди: чи нараховувати авансовий внесок?

Емітент корпоративних прав, який приймає рішення про виплату дивідендів своїм акціонерам (власникам), нараховує та вносить до бюджету авансовий внесок із податку на прибуток (крім випадків, згідно п.п. 57.11.3 ПКУ).

Обов’язок з нарахування та сплати авансового внеску з податку на прибуток за ставкою 18% покладається на будь-якого емітента корпоративних прав (крім платників єдиного податку), що є резидентом, незалежно від того, чи користується такий емітент пільгами із сплати податку, передбаченими ПКУ, чи у вигляді застосування ставки податку іншої, ніж 18% (п.п. 57.11.2 ПКУ).

Отже, для платників єдиного податку (третьої та четвертої групи) не визначено обов’язок з нарахування та сплати авансового внеску при виплаті дивідендів.

Тобто, платники єдиного податку (третьої та четвертої групи) не нараховують та не сплачують до бюджету авансові внески з податку на прибуток при виплаті дивідендів.

Нагадаємо, що така норма діє з 01.01.2018 року (Закон України від 07.12.2017 р. № 2245-VIII).

По материалам ГУ ДПС у Запорізькій області

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям