Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


12.01.21
6328 0 Печатать

З 01.01.2021 р. змінено розміри адміністративного збору за проведення реєстраційних дій щодо юросіб, ФОП та ГФ, на 2021 рік

 З 01.01.2021 р. змінено розміри адміністративного збору за проведення реєстраційних дій щодо юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, на 2021 рік.

Зміни відбулись на підставі зміни розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, який з 01 січня 2021 року складає 2270 грн. (ст. 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік»).

Нагадуємо, адміністративний збір та плата за надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань справляються у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленому законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення реєстраційної дії або запит про надання відомостей з Єдиного державного реєстру, та округлюються до найближчих 10 гривень.

Також, відповідно до ч. 3 ст. 26 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» державна реєстрація може проводитися у скорочені строки.

Підстави, порядок та розмір плати за проведення державної реєстрації у скорочені строки встановлюються КМУ.

Детальніше з розмірами адміністративного збору на 2021 рік можна ознайомитися за посиланням.

По материалам Мін’юст

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям