Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.01.21
6482 0 Печатать

ФОП отримав статус пенсіонера або особи з інвалідністю. З якого періоду не сплачується ЄСВ?

З якого періоду ФОП, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства звільняються від сплати ЄСВ за себе, якщо вони набули статус пенсіонера або особи з інвалідністю та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу?

Фізичні особи – підприємці, особи, які провадять незалежну професійну діяльність, та члени фермерського господарства, які набули статус пенсіонера, або особи з інвалідністю та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» (далі – Закон № 1058) та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, звільняються від сплати за себе ЄСВ з наступного місяця після набуття такого статусу.

Місяць, в якому такі особи набули право на пенсію за віком або за вислугою років, або статус особи з інвалідністю, або досягли віку, встановленого ст. 26 Закону № 1058, та отримують відповідно до закону пенсію або соціальну допомогу, відноситься до базового звітного періоду, за який сплачується ЄСВ.

По материалам Категорія 201.04 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям