Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


20.04.21
83166 54 Печатать

Як заповнити «Звітний новий» Розрахунок з ЄСВ, ПДФО та ВЗ?

Яким чином у Розрахунку та додатках 1, 2 або 3 до нього з типами форм «Звітний новий» провести коригування сум у зв’язку з виправленням помилок до закінчення строку подання?

Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок) затверджені наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773).

Проведення коригувань Розрахунку здійснюється у відповідно до розд. V Порядку.

Коригування поданого і прийнятого Розрахунків проводяться на підставі самостійно виявлених платником помилок, а також на підставі повідомлень про помилки, виявлені контролюючим органом (п. 1 розд.V Порядку).

Відповідно до п. 2 Порядку поданим і прийнятим до граничного строку подання вважається Розрахунок, який прийнятий контролюючим органом та пройшов всі контролі, у тому числі під час завантаження до Реєстру страхувальників та до Реєстру застрахованих осіб, залишається чинним під час прийняття контролюючим органом наступного Розрахунку за такий звітний (податковий) період.

На підставі такого Розрахунку здійснюється коригування необхідних реквізитів та показників як у межах звітного (податкового) періоду, так і поза його межами.

Розрахунок, сформований для виправлення помилок за звітний (податковий) та за попередній періоди, не має містити інших додатків крім тих, у яких проводиться коригування.

У разі необхідності проведення коригувань Розрахунку з типом «Звітний» до закінчення строку його подання подається Розрахунок з типом «Звітний новий» (п. 3 розд.V Порядку), у разі необхідності проведення коригувань Розрахунку з типом «Звітний новий» до закінчення строку його подання подається Розрахунок з типом «Звітний новий» (п. 4 розд.V Порядку).

Згідно з абзацом другим п. 6 розд.V Порядку Розрахунок «Звітний новий» для платників єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) подається на підставі інформації з раніше поданого Розрахунку і містить інформацію лише за рядками з реквізитами та сумами нарахованого єдиного внеску, які уточнюються. Для заповнення також використовується інформація з повідомлень про виявлені помилки, які відправляються контролюючими органами до платника податків.

Для виключення одного помилкового рядка з попередньо поданої (прийнятої) інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у відповідній графі додатків указати «1» – на виключення рядка (абзац третій п. 6 розд.V Порядку).

Для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи і у відповідній графі додатків указати «0» – на введення рядка (абзац четвертий п. 6 розд. V Порядку).

Для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію відповідно до абзацу другого п. 6 розд. V Порядку та ввести правильну інформацію відповідно до абзацу третього п. 6 розд. V Порядку, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку відповідної графи указується «1» – рядок на виключення, а в другому – «0» – рядок на введення (абзац п’ятий п. 6 розд.V Порядку).

Поданими до закінчення граничного строку подання вважаються всі прийняті контролюючим органом Розрахунки з типом «Звітний» та «Звітний новий», тобто первинні дані та всі проведені коригування даних за такий звітний (податковий) період (п. 7 розд.V Порядку).

Відповідно до п.п. 1 п. 9 розд. V Порядку якщо в додатках 1, 2 або 3 до Розрахунку в межах звітного (податкового) періоду платник єдиного внеску під час подання Розрахунку з типом «Звітний новий» вилучив відомості, що стосуються однієї або декількох застрахованих осіб, які були помилковими, то така інформація буде вважатися вилученою із додатка до Розрахунку за цей звітний податковий період та відповідні зміни знайдуть відображення у відповідних графах: 1, 2, 3, 7, 8 розд. I; 1, 2, 3, 4, 5, 9, 13, 14, 15, 16 розд. II та 1, 2, 6, 7 розд. III Розрахунку.

Аналогічний порядок застосовується, якщо в додатках 1, 2 або 3 до Розрахунку в межах звітного (податкового) періоду платник єдиного внеску під час подання Розрахунку з типом «Звітний новий» включив відомості, що стосуються однієї або декількох застрахованих осіб.

Якщо після здійснених коригувань сума виключених показників перевищує суму включених показників, то у зазначених вище графах буде відображено різницю, на яку зменшились відповідні показники. У такому разі допускається відображення таких показників у відповідних графах розд. I, II, III Розрахунку з типом «Звітний новий» зі знаком «-». Якщо після здійснених коригувань сума виключених показників менша за суму включених показників, то у зазначених вище графах буде відображено різницю, на яку збільшились відповідні показники.

Якщо в додатках 1, 2 або 3 до Розрахунку з типом «Звітний» платник єдиного внеску не зазначив необхідну інформацію по одній або декількох застрахованих особах, то в додатку з типом «Звітний новий» потрібно зазначити необхідні відомості по одній або декількох застрахованих особах. Така інформація буде вважатися доданою до Розрахунку з типом «Звітний» або «Звітний новий» за цей звітний податковий період та відповідно на таку суму збільшиться сума єдиного внеску, яка підлягала перерахуванню по Розрахунку з типом «Звітний» (п.п. 3 п. 9 розд. V Порядку).

Згідно з п.п. 4 п. 9 Порядку у разі виявлення в межах звітного (податкового) періоду помилки в сумах нарахованого єдиного внеску під час подання Розрахунку «Звітний новий» платнику єдиного внеску необхідно подати новий Розрахунок з типом «Звітний новий», у якому провести коригування лише за рядками, які уточняються на підставі інформації з попередньо поданого Розрахунку з типом «Звітний новий» у порядку, визначеному абзацом п’ятим п. 6 розд. V Порядку. а саме: для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку відповідної графи указується «1» – рядок на виключення, а в другому – «0» – рядок на введення.

Водночас, для проведення коригувань платнику податків необхідно сформувати та подати Розрахунок з типом «Звітний новий» або «Уточнюючий», який має містити обов’язкові реквізити, визначені в рядках 01 - 05 та у рядку 031 для платників єдиного внеску, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитись коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06 цього Розрахунку. При цьому додатки, інформація щодо яких не коригується, у рядку 06 не вказуються та відповідно не подаються (п. 8 розд. V Порядку).

По материалам Категорія 201.06.01 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Margarita
20.04.21 07:34

Может кто-то сталкивался, если ошиблись при выборе кодификатора. Подавать нову звитну в приложениях 4ДФ? Заполнять с неправильным кодом все строки с признаком "1", а затем с правильным такие же приложения с признаком "0", а как быть с главным отчетом, заполнить его только с правильным кодом?

Ответить
  • Лідія
20.04.21 09:15

Якщо треба виправити «недоходні» дані про працівника (наприклад, податковий номер), то подається «Звітний новий» :

щодо ПДФО та ВЗ для цього підійде комбінація «основна частина + 4ДФ». При цьому, оскільки сума доходу не зміниться, то в основній частині буде заповнено лише «шапку» та відомості про поданий додаток (те, що ми зазвичай називаємо «пустишкою»);

щодо персоніфікації з ЄСВ, для цього підійде комбінація «основна частина + Д1». А якщо «недоходні» дані стосуються кадрової інформації – то разом подаватимуться «основна частина + Д5».

 

Ответить
  • Виктория
20.04.21 09:29

При заполнении номера паспорта вместо Инн, выдаёт критическую ошибку "недопустимый шаблон"

Ответить
  • тетяна
20.04.21 15:33

Виктория, я в 1дф+вз витерла букви і залишила тільки цифри а в таблиці пенсійного нечіпала і пройшло

Ответить
  • Ольга
20.04.21 10:01

без заповненого реквізиту 07 вид економічної діяльності не формується звіт

Ответить
  • Тетяна
26.04.21 17:34

Ольга, я теж не можу віддправити "Звітний новий", виправляю Д4 - не приймають, помилка 01-на заповнюйте поля 07-110.....а вони порожні

Ответить
  • Ирина
08.05.21 08:40

Тетяна, доброе утро, вы как то решили этот вопрос ? у меня такая же ситуация

Ответить
  • Ольга
05.05.21 10:15

Тетяна, на мой взгляд это сделано специально для того, чтобы потянуть время и исправить технические ошибки. У нас таже проблема. Одно противоречит другому.

Ответить
  • Как-то так
20.04.21 10:34

Ольга, а с этим показателем отчет не принимается. Замкнутый круг 

Ответить
  • Лариса
20.04.21 12:04

Как-то так, такая же проблема... 

Ответить
  • Инесса
20.04.21 15:50

Лариса,а на что конкретно ругается ошибка с указанным видом деятельности?

Ответить
  • Как-то так
20.04.21 16:31

Инесса, в звітной новой в 4ДФ указываются только строки 01-06. Вид деятельности - это 07 строка. Заполнять по инструкции ее не нужно и если заполняешь приходит квитанция о непринятии из-за этой 07 строки, но если ее не заполнять, то выдает ошибку, что эта строка должна быть заполнена и соответственно отчет тоже не принимают.

Ответить
  • Тина
28.04.21 16:26

Если отключить автоматический пересчет в "Правка" то можно почистить строки 07 и 091. Но.... Отчет возвращается еще на этапе первой квитанции: пишет, что нет такого КВЕДА ""

Ответить
  • Леся
29.04.21 10:06

Таже ошибка , нова звитна не принимается. Упростили отчетность хе-хе(((( 

Ответить
  • ВИКТОРИЯ
24.04.21 00:10

Как-то так, такая же фигня. Когда уже заработает эта нова звітна.

Ответить
  • Наталья
20.04.21 15:56

Люди помогите пожалуйста, уже глаз третий день дергается. Я фоп, у меня есть инвалид, который в январе был на больничном, я больничные ставлю под кодом 36, так как 29 это больничные обычных людей и он считает 22%. Отчет не принимается, пишет,что фопы не могут ставить код 36. Я перерыла весь интернет и такая же ошибка выплывала, когда приняли что фоп тоже как и юрлицо платят за инвалида 8,41% Звоню в налоговую, отправляют в пенсионный. Звоню в пенсионный, те вообще впервые слышут о коде 36, чем они там занимаются я не в курсе, но что делать мне???

Ответить
  • Виктория
29.04.21 16:41

Наталья, как разрешилась Ваша ситуация?
У меня ФОП, у него один работник - инвалид, тоже были больничные, в феврале и марте... Ставлю код 36 и выдаёт ошибку - для данного ЗО № 0000000000 зазначено код типу нарахувань відмінний від значень від 1 до 15!    по этим 2-м месяцам...
Как такое вообще возможно, если код должен стоять 36?
Кроме того, выдаёт, соответственно, и ошибки в других строках - 3.2, 2.2, 1.3,1.4 - те, которые связаны с начислением ЕСВ по больничным инвалиду...

Ответить
  • Тетяна
20.04.21 16:24

Наталья, не знаю чи допоможе це Вам, тому що у мене ТОВ, але код по лікарняним інваліда точно 36. Я так здавала звіт в 2019 році. Напишіть листи до податкової та ПФ про ситуацію, що склалася у Вас з посиланням на закон, що дозволив і ФОПам застосовувати ставку 8,41%. Можливо щось виправлять у програмному забеспеченні, поки ще є час.

Ответить
  • валентина
21.04.21 12:08

 Привіт, можливо хтось стикався при подачі нової звітної: Податковий документ не відповідає затвердженому наказом Міндоходів.... містить некоректні дані і не може бути збережений. Опис помилки: "арк" согласно модели родительского элемента "declarbody", элемент "арк" является непредвиденным.

Ответить
  • ВИКТОРИЯ
24.04.21 00:14

Валентина, нова звітна вообще сейчас не принимается. Они ещё не разработали ПО. А также проверьте, заполнено ли количество аркушів на первом листе.

Ответить
  • Галина
21.04.21 12:29

У меня также замкнутый круг, Нова звітна,строка 07-из-за заполенной не принимают, ошибка 01, не заполняю-не проходит проверку в Медке. В налоговой просто не берут  трубку.Что делать?

Ответить
  • Светлана
21.04.21 14:22

Будь ласка..подскажите..кто догадался..какой из 4 уровней кодов кодификатора адм-тер нужно таки ставить в 4ДФ?и не ясно эти коды уже не ставятся по районам города..мой город Николаев..может кто то уже разобрался?
   

Ответить
  • Наталія
21.04.21 15:10

Світлана, в мене звіт прийнято. Я вказала UA23060070010595678, це Олександрівський р-н м.Запоріжжя. Якщо не можете знайти, напишіть Ваш район, допоможу. 

Ответить
  • Юлия
07.05.21 15:46

Наталія,подскажите ,пожалуйста, для Днепровского района г.Запорожья

Ответить
  • Наталія
21.04.21 15:09

Світлана, в мене звіт прийнято. Я вказала UA23060070010595678, це Олександрівський р-н м.Запоріжжя. Якщо не можете знайти, напишіть Ваш район, допоможу. 

Ответить
  • Светлана
21.04.21 15:11

Спасибо Наталя..я так понимаю районность сохраняется..тогда понятно..

Ответить
  • Вікторія
21.04.21 17:59

Тоже самое, нова звітна подаю вже втретє, не прийнято

Ответить
  • Свiтлана
21.04.21 19:49

У мене теж новий звiтний не принято через таку ж помилку заповнення строки 07. Та ще цiкаво Чи не задвоються доходи, коли таким чином подаеш декiлька разiв цю нову звiтну, даже впевненостi нема нi в чому

Ответить
  • Тетяна
26.04.21 17:37

Свiтлана,в мене така ж ситуація....а в квитанції пише дані не завантажено...я думаю не задвоється.

Ответить
  • Елена
22.04.21 16:25

задвоила додаток 1 в еле кабинете, как теперь подать нова звітна или просто подать... подскажите пожалуйста

Ответить
  • Ірина
09.05.21 09:40

Елена, а як ви її задвоїли?

Ответить
  • Юлія
26.04.21 17:36

Якщо забула в березні показати виплачену інвестицію ФОПу, то мені здавати основний документ+1ДФ за березень?
І вносити тільки один рядок на цю суму з ознакою 0 ?

Ответить
  • Галина
27.04.21 10:12

Здала звіт ДФ  із заповненим розділом 2 де військовий збір.Як правильно подати новий звітний? Пустий чи заповнювати військовий збір-виключення? Там примітка,що це для проведення коригування до 01.01.21.

Ответить
  • Лолита
06.05.21 18:35

Галина, у меня таже ситуация. Как Вы ее исправили?

Ответить
  • Светлана
29.04.21 11:00

У меня также замкнутый круг, Нова звітна,строка 07-из-за заполенной не принимают, ошибка 01, не заполняю-не проходит проверку в Медке. В налоговой просто не берут  трубку.Что делать?

Ответить
  • Оля
10.05.21 23:50

Светлана,Сьогодні подала звітну нову через Медок, отримала квитанцію №2 "пакет прийнято". Інформація для тих хто подає через медок, помилку щодо того що рядки 070-110 мають бути порожні і пакет не приймає.
На перший погляд виглядають порожніми з прочерками, але якщо проклікати мишею ці рядки в деяких з них, зявляється "0" замість прочерку. Потрібно видалити нулі і звіт прийметься. Це помилка медка - нуль ПФ сприймає як заповнений рядок тому і приходить відмова у квитанції №2.

Ответить
  • Світлана
11.05.21 16:22

Оля, В тмене в Медку також при активації клітинок в рядку 102 стоїть 0, але коли я змінила на прочерк пише:"невірний числовий формат". Як Ви змінили 0 на -????

Ответить
  • Оля
11.05.21 18:27

Світлана, не потрібно прочерк ставити просто кнопкою Del стираєте той нуль і все, нічого  там не пишіть. у всіх трьох колонках з 07 по 110 графу, кожну клітинку перевірте.

Ответить
  • Ольга
11.05.21 18:10

Світлана,не потрібно прочерк ставити просто кнопкою. Del стираєте    той нуль і все, нічого  там не пишіть

Ответить
  • Виктория
29.04.21 18:16

Наталья, сообщение от 20.04.21 15:56,
Наталья, как разрешилась Ваша ситуация?
У меня ФОП, у него один работник - инвалид, тоже были больничные, в феврале и марте... Ставлю код 36 и выдаёт ошибку - для данного ЗО № 0000000000 зазначено код типу нарахувань відмінний від значень від 1 до 15!    по этим 2-м месяцам...
Как такое вообще возможно, если код должен стоять 36?
Кроме того, выдаёт, соответственно, и ошибки в других строках - 3.2, 2.2, 1.3,1.4 - те, которые связаны с начислением ЕСВ по больничным инвалиду...

Ответить
  • Виктория
29.04.21 18:20

Если кто может и знает, помогите, пожалуйста!
Как выйти из ситуации с больничными инвалида - код 36?
Ошибки выдаёт все относительно именно больничных по этому коду..
Это всё ещё недоработки программы в ЭК? Кто-нибудь уже сдал отчёт с таким работником?
Пробовала уже 4 раза - все не принятые!..

Ответить
  • Елена
30.04.21 11:26

відправляю звітний новий в 2й квитанції приходить "Для Податкового розрахунку (крім тип “Звітний”) в загальній частині рядки 07 – 110 не заповнюються"
30.04.21 вийшло оновлення Медка, код економічної діяльності (рядок 07) тепер не стоїть
але все одно приходить в 2й квитанції приходить "Для Податкового розрахунку (крім тип “Звітний”) в загальній частині рядки 07 – 110 не заповнюються"
в когось є така проблема? і чи залишали ви звернення в податковій? і чи відповіли вам на це звернення

Ответить
  • Оля
10.05.21 23:48

Елена,Сьогодні подала звітну нову через Медок, отримала квитанцію №2 "пакет прийнято". Інформація для тих хто подає через медок, помилку щодо того що рядки 070-110 мають бути порожні і пакет не приймає.
На перший погляд виглядають порожніми з прочерками, але якщо проклікати мишею ці рядки в деяких з них, зявляється "0" замість прочерку. Потрібно видалити нулі і звіт прийметься. Це помилка медка - нуль ПФ сприймає як заповнений рядок тому і приходить відмова у квитанції №2.

Ответить
  • Арина
05.05.21 14:32

Елена, такая же ситуация, попробую сегодня еще раз отправить, возможно они что-то у себя сделали за эти дни

Ответить
  • Галина
30.04.21 15:49

Елена, в мене так само. Оновлення не допомогло.В нашій податковій взагалі сказали ,що по цьому звіту вони нічого сказати не можуть)

Ответить
  • Оля
10.05.21 23:51

Галина,Сьогодні подала звітну нову через Медок, отримала квитанцію №2 "пакет прийнято". Інформація для тих хто подає через медок, помилку щодо того що рядки 070-110 мають бути порожні і пакет не приймає.
На перший погляд виглядають порожніми з прочерками, але якщо проклікати мишею ці рядки в деяких з них, зявляється "0" замість прочерку. Потрібно видалити нулі і звіт прийметься. Це помилка медка - нуль ПФ сприймає як заповнений рядок тому і приходить відмова у квитанції №2.

Ответить
  • ЕЕЕ
11.05.21 15:36

Оля,я удалила 0 и Делетом, и Бекспейсом, пришел ответ Не принято, рядки 07-110 должны быть не заполнены. Может, какая-то последовательность есть по заполнению?

Ответить
  • Оля
11.05.21 18:39

ЕЕЕ, як постираєте нулі ,  квед Х і т д, потрібно декілька раз ще раз перепровірити, іноді вони залишаються ті нулі. Тобто після збереження ще раз пройдіться по усіх комірках 07-110 перепровірте.

Ответить
  • Оля
11.05.21 18:33

ЕЕЕ, треба у всіх трьох колонках з 07 по 110 уважно постирати, там декілька нулів формує сам медок, і нічого не писати там, квед стерти, "Х" забрати з 091, далі усі з 08 по 110  прочерки перевірити на наявність нулів і del постирати 

Ответить
  • Ольга
11.05.21 18:14

ЕЕЕ,треба повнісю усі клітинки у трьох місяціях з 70 по 110 del почистирати і нічого там не писати, десь було пропущено  і залишився нуль. При ручному стринні сьогодні багато моїх знайомих успішно подали нову звітну.

Ответить
  • Елена
07.05.21 09:22

Галина, а що ви тепер будете робити? :(

Ответить
  • Ірина
09.05.21 09:26

Підкажіть, будь ласка, не прийняли звіт через від'ємне значення з кодом 13 в частині єсв.В січні донараховано до мін, а лютому нарахований лік і відповідно ЄСВ на нього, а донарахування код 13 відсторноване за січень. 4 роки так приймали, а тут помилка. Може в кого є подібна ситуація. 

Ответить
  • Ірина
09.05.21 09:34

Ще одне питання.Зробила звіт номер розрахунку 1 в частині ЄСВ та ПДФО за головне підприємство та. окремий звіт номер розрахунку 2 в частині ПДФО за відокремлений підрозділ.Перший розрахунок не прийнятий, а другий прийнятий.Спробувала подати знову звітний з номером розрахунку 1, пише що подати звітну вже не можна. Подавати звітну нову?

Ответить
  • Елена
11.10.21 12:59

Добрый день. Подскажите , кто сталкивался-   есть исправления за квартал только в  2-х месяцах. Нужно на каждый исправленный месяц квартала подавать  Податковый розрахунок  или  за 2 месяца  один формировать ?  

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям