Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.04.21
899 0 Печатать

Коригування звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів

Відповідно до ч. 3 ст. 16 Закону України від 19.12.1995 р. № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального» (далі – Закон № 481) суб’єкти господарювання (у тому числі іноземні суб’єкти господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва), які отримали ліцензії на виробництво та/або оптову торгівлю спиртом, алкогольними напоями і тютюновими виробами та здійснюють таку діяльність та/або експорт, імпорт зазначеної продукції, подають до органу виконавчої влади, уповноваженого КМУ видавати такі ліцензії, щомісяця до 10 числа наступного місяця звіт про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів за формою, встановленою цим органом.

У разі якщо в місяці, наступному за звітним місяцем, суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) самостійно виявив помилки у поданому ним звіті за звітний місяць, він зобов’язаний подати уточнений звіт до кінця місяця, наступного за звітним місяцем. У такому разі штраф, встановлений ст. 17 Закону № 481 не застосовується.

Форми звітів щодо виробництва й обігу спирту, алкогольних напоїв і тютюнових виробів (далі – Звіти) та порядків їх заповнення затверджені наказом Мінфіну від 11.02.2016 р. № 49 (далі – Наказ № 49).

Згідно з п. 3 Наказу № 49 до 10 числа місяця, що настає за звітним, суб’єкти господарювання можуть подавати уточнювальні Звіти до органів ДПС за основним місцем обліку на заміну вже поданим.

За неподання чи несвоєчасне подання Звітів або подання Звітів з недостовірними відомостями про обсяги виробництва та/або обігу (в тому числі імпорту та експорту) спирту, алкогольних напоїв та тютюнових виробів до органу виконавчої влади, уповноваженого Кабінетом Міністрів України видавати відповідні ліцензії до суб’єктів господарювання застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафів у розмірі 17000 гривень.

Отже, з метою виправлення помилок, допущених при заповненні Звітів суб’єкти господарювання (у тому числі іноземні суб’єкти господарювання, які діють через свої зареєстровані постійні представництва) на заміну вже поданим Звітам до 10 числа місяця, що настає за звітним, можуть подати до органів ДПС за основним місцем обліку уточнювальні Звіти.

У разі, якщо в місяці, наступному за звітним місяцем, суб’єкт господарювання (у тому числі іноземний суб’єкт господарювання, який діє через своє зареєстроване постійне представництво) самостійно виявив помилки у поданих ним Звітах за звітний місяць, він зобов’язаний подати уточнені Звіти до кінця місяця, наступного за звітним місяцем.

По материалам Центральне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям