Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


02.06.21
1589 0 Печатать

Депутати підтримали законопроєкт про кредитні спілки

Прийнято за основу проєкт Закону "Про кредитні спілки"

Законопроєктом пропонується якісне та концептуальне оновлення редакції чинного Закону "Про кредитні спілки" з метою закріплення нових підходів до регулювання ринку кредитних спілок та діяльності кредитних спілок.

Законопроєктом зокрема пропонується розширити перелік послуг, які кредитні спілки зможуть надавати своїм членам, підвищити рівень доступності фінансових послуг для широкого загалу, вдосконалити вимоги до ліцензування і корпоративного управління в кредитних спілках, підвищити рівень капіталізації та стресостійкості кредитних спілок для зміцнення надійності сектору та довіри до нього споживачів, вдосконалити порядок проведення загальних зборів членів кредитних спілок, запровадити ризик-орієнтований підхід до нагляду за кредитними спілками, впровадити систему завчасного попередження ризиків для швидкого реагування на можливі проблеми в діяльності кредитної спілки, а також вдосконалити процедуру добровільного та примусового виходу кредитних спілок з ринку.

При цьому, з дня введення в дію даного законопроекту передбачається визнати таким, що втратив чинність, наразі чинний Закон «Про кредитні спілки».

Також, пропонується внести відповідні зміни до Господарського, Господарського процесуального, Цивільного кодексів України, Кодексу України з процедур банкрутства, законів України «Про Національний банк України», «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань». 

Проєкт Закону зареєстровано за № 5125.

По материалам ВРУ
Рубрика:

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям