Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


29.06.21
2535 3 Печатать

Юрособа подала Розрахунок з додатками 1 та 4 ДФ за філію у строк, а за себе подати не встигла: який тип форми Розрахунку зазначати?

Який тип форми зазначає ЮО у Розрахунку з додатками 1 та 4ДФ, який вона подає за себе після закінчення встановленого строку, якщо окремий Розрахунок за відокремлений неуповноважений підрозділ подано вчасно?

Якщо юридичною особою окремий Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) за відокремлений неуповноважений підрозділ подано у встановлені строки для його подання, а Розрахунок з додатками 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» та 4ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» за себе не подавався, то при формуванні після закінчення строку, не поданого Розрахунку, який подається за звітний період вперше, зазначається тип форми «Звітний».

Форма Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Розрахунок) та Порядок заповнення та подання податковими агентами Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску (далі – Порядок) затверджені наказом Мінфіну від 13.01.2015 р. № 4 (у редакції наказу Мінфіну від 15.12.2020 р. № 773).

Якщо Розрахунок подається за звітний (податковий) період перший раз, у рядку 011 заголовної частини Розрахунку зазначається тип «Звітний». Розрахунок з типом «Звітний», який прийнятий контролюючим органом та пройшов всі контролі, у тому числі під час завантаження до Реєстру страхувальників та до Реєстру застрахованих осіб, залишається чинним під час прийняття контролюючим органом наступного Розрахунку за такий звітний (податковий) період (п. 1 розд. ІІІ Порядку).

Розрахунок з типом «Уточнюючий» подається після закінчення строку подання Розрахунку з типом «Звітний» та/або «Звітний новий». «Уточнюючий» Розрахунок може подаватися як за звітний період, так і за попередні періоди (п. 5 розд. ІІІ Порядку).

Згідно з п.п. 1.2.3 п. 1.2 розд. 1 Регламенту комп’ютерної обробки податкової звітності, звітності з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та іншої звітності в органах ДФС, затвердженого наказом ДФС від 04.08.2017 р. № 515, документ звітності з типом «Звітний» подається платником податків, якщо за такий звітний (податковий) період документ звітності ще не подавався.

Тобто, якщо юридичною особою окремий Розрахунок за відокремлений неуповноважений підрозділ подано у встановлені строки для його подання, а Розрахунок з додатками 1 «Відомості про нарахування заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) застрахованим особам» та 4ДФ «Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору» за себе не подавався, то при формуванні після закінчення строку, не поданого Розрахунку, який подається за звітний період вперше, зазначається тип форми «Звітний».

При цьому, відповідно до п. 7 ч. 11 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності про нарахування єдиного внеску у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку) накладаються штрафи, передбачені за порушення порядку подання інформації про фізичних осіб – платників податків у розмірах та порядку, встановлених ст. 119 ПКУ.

По материалам Категорія 201.06.01 "ЗІР"

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Михаил
29.06.21 10:55

При цьому, відповідно до п. 7 ч. 11 Закону України від 08.07.2010 р. № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» (далі – Закон № 2464) за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності про нарахування єдиного внеску у складі звітності з податку на доходи фізичних осіб (єдиного податку) накладаються штрафи, передбачені за порушення порядку подання інформації про фізичних осіб – платників податків у розмірах та порядку, встановлених ст. 119 ПКУ.\\п.7 ч.11 какой статьи ???и этот пункт не действует согласно Заключительных положений Закона о ЕСВ на период карантинакто это всё пишет вообще?

Ответить
  • Ирина
29.06.21 14:19

Так что же делать тем, кто до сих пор не сдал отчет за основное подразделение? Уточнюючий не годится, уточнять нечего

Ответить
  • Анна
01.07.21 12:27

1,5 месяца прошло, программное обеспечение до сих пор не доработано в ДПС. Отчет за основное так и не сдан! Что делать?? Как быть?? никаких разъяснений нет!

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям