Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


16.09.21
1657 0 Печатать

До кредитних посередників небанківських фінустанов з’являться нові вимоги

Нацбанк пропонує для обговорення з ринком нові вимоги до кредитних посередників небанківських фінустанов та до їх діяльності у сфері споживчого кредитування. Такі питання регулюватиме Положення про встановлення вимог до кредитних посередників небанківських фінансових установ та до їх діяльності у сфері споживчого кредитування (далі – Положення). Його проєкт оприлюднено для громадського обговорення на сторінках офіційного Інтернет-представництва Нацбанку.

Вимоги до кредитних посередників сприятимуть залученню на ринок професійних учасників із бездоганною діловою репутацією, запровадять механізми контролю за їх діяльністю, а також спонукатимуть небанківські фінустанови розкривати інформацію про роботу з кредитними посередниками.

Зокрема, Положенням передбачено:

  • установити вимоги до кредитних посередників, зокрема щодо бездоганної ділової репутації, достатнього рівня знань у сфері споживчого кредитування та законодавства про захист прав споживачів фінансових послуг; 
  • визначити порядок уключення кредитних посередників до переліку кредитних посередників Національного банку (далі – перелік) за принципом “мовчазної згоди”, передбачити  склад відомостей, потрібних для включення кредитних посередників до переліку, а також механізм виключення з переліку відомостей про кредитного посередника;
  • установити вимоги до небанківської фінансової установи, яка укладає договір із кредитним посередником;
  • запровадити вимоги щодо розкриття інформації про кредитних посередників на вебсайтах небанківських фінансових установ, кредитних посередників, а також у місцях обслуговування споживачів;
  • визначити порядок контролю за діяльністю кредитних посередників з боку небанківських фінансових установ.

Ознайомитися з матеріалами Положення до обговорення можна за посиланням:

Зауваження та пропозиції до проєкту Положення приймаються до 18 жовтня 2021 року на електронну адресу: NBFI.regulations@bank.gov.ua або на поштову адресу Національного банку: вул.  Інститутська, 9, м. Київ-8, 01601.

По материалам НБУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям