Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


11.10.21
2540 2 Печатать

Чи потрібно СГ подавати заяву за ф. 1-КОРО для перереєстрації КОРО на РРО, у разі внесення змін до версії внутрішнього програмного забезпечення?

Відповідно до п. 2 глави 3 розд. II Порядку реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги), затвердженого наказом Мінфіну від 14.06.2016 р. № 547 (далі – Наказ № 547), у разі зміни даних суб’єкта господарювання, зокрема, щодо версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання протягом 5 робочих днів, що настають за днем, коли виникли зміни або інші підстави для заміни реєстраційного посвідчення, подає до контролюючого органу за місцем реєстрації РРО:

  • заяву про реєстрацію РРО за формою № 1-РРО (далі – реєстраційна заява за ф. № 1-РРО) з позначкою «Перереєстрація» із зазначенням причини перереєстрації;
  • реєстраційне посвідчення.

Пунктами 1–4 глави 2 розд. II Порядку реєстрації та ведення розрахункових книжок, книг обліку розрахункових операцій, затвердженого Наказом № 547 (далі – Порядок), встановлено порядок перереєстрації книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО).

Зокрема згідно з п. 1 глави 2 розд. II Порядку, у разі зміни даних суб’єкта господарювання, зокрема, щодо версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, суб’єкт господарювання або представник суб’єкта господарювання здійснює перереєстрацію КОРО.

Разом з тим, на сьогодні реалізовано можливість автоматичної перереєстрації всіх КОРО на РРО у випадку перереєстрації РРО відповідно до пп. 1–4 глави 3 розд. II Порядку.

Таким чином, не потрібно подавати до контролюючого органу заяву про реєстрацію книги обліку розрахункових операцій за формою № 1-КОРО для перереєстрації книги обліку розрахункових операцій (далі – КОРО) на РРО, у разі внесення змін до версії внутрішнього програмного забезпечення РРО, оскільки на сьогодні реалізовано можливість автоматичної перереєстрації всіх КОРО на РРО під час перереєстрації РРО.

По материалам Категорія: 109.09 «ЗІР»

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Александр
11.10.21 06:40

Первый абзац тоже можно было выделить. Это другое чем книга РРО. Регистрационное свидетельство РРО надо перерегистрировать с новым ПО.
В бланке на лицензии ошибка, указано "Дата регистрационного свидетельства", а там надо указывать "Дата постановки на учёт РРО". У перерегистрированного РРО дата регистрационного свидетельства будет другая, там они обе рядом написаны.

Ответить
  • Владимир
11.10.21 09:57

Одни пишут БРЕД, другие в него верят."Разом з тим, на сьогодні реалізовано можливість автоматичної перереєстрації всіх КОРО на РРО у випадку перереєстрації РРО відповідно до пп. 1–4 глави 3 розд. II Порядку." Как автоматически появится запись в КУРО с подписью и печатью инспектора?

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям