Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


18.10.21
8415 6 Печатать

Комітет Гетманцева підтримав проєкт скандальної податкової реформи

Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

12 жовтня Комітет з питань фінансів, податкової та митної політики в режимі відеоконференції розглянув у другому читанні проект Закону «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» (№ 5600).

Проектом пропонується удосконалити деякі положення Податкового кодексу у частині, що стосується, зокрема, загальних питань адміністрування податків, податків на прибуток підприємств, доходи фізичних осіб, додану вартість, акцизного та екологічного податків, рентної плати, плати за землю, умов перебування на спрощеній системі оподаткування.

Також, у зв’язку із змінами до Податкового кодексу, пропонується внести зміни до Кодексу адміністративного судочинства та ряду законів.

Голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев нагадав, що через велику кількість поправок, поданих народними депутатами під час підготовки законопроекту до другого читання, Верховною Радою було прийнято рішення про застосування особливої процедури розгляду законопроектів у другому читанні згідно з статтею 1191 Регламенту Верховної Ради. Відповідно до цієї статті, від кожної фракції може бути подано по п’ять поправок, не врахованих головним Комітетом, на яких вона наполягає, і від кожного позафракційного народного депутата по одній такій поправці.

«Ми, як головний Комітет, систематизували зазначені поправки. І тепер у порівняльній таблиці міститься 159 поправок і пропозицій, із яких 127 - пропозиції Комітету, щодо яких раніше було прийнято рішення про їх врахування. Також в таблиці містяться три враховані поправки, подані Головним юридичним управлінням Апарату Верховної Ради, які мають редакційно-літературний характер. Окрім того, таблиця містить 29 відхилених пропозицій, на яких наполягають депутатські фракції та групи» - сказав Данило Гетманцев.

Комітет ухвалив рішення підтримати проект Закону № 5600 в редакції, яка враховує зауваження Головного управління документального забезпечення та Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України і направити на розгляд Верховної Ради уточнену порівняльну таблицю до законопроекту.

По материалам ВРУ

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Нина
18.10.21 11:00

У ЗЕ все идет по плану ....Пока.

Ответить
  • Катя
18.10.21 12:16

"Комітет ухвалив рішення підтримати проект Закону № 5600 в редакції, яка враховує зауваження Головного управління документального забезпечення та Головного юридичного управління Апарату Верховної Ради України .." А де враховані зауваження бізнесу???

Ответить
  • Елена
18.10.21 17:01

Он же орет: ""пишите письма! Мі с вами в одной лодке!"
Видела с ним интервью - тупой при тупой человек, и везьде вставляет слов "Я", я молодец, я предупреждал, я говорил, это сделали потому что Я! Я! Я! Я!

Ответить
  • Оксана
20.10.21 11:53

Елена,  "Тупой при тупой"  ...  везьде  -  с мягким знаком ?! 

Ответить
  • Александр
18.10.21 17:20

Елена,
Профессор косвенного налогообложения.
Будут грабить за покупки и имущество.

Ответить
  • Злой бух
20.10.21 00:02

Нет слов... В стране бушует Корона, в 2020 много предприятий работало еле-еле, а мы придумываем новые способы    ( возвращаем старые методы) борьбы с малым бизнесом. В ЕК в разделе "Податковий аудит" уже понаписывали страшилки для отбора жертв, осталось законы подкорректировать "и вперёд, и в бой" 

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям