Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


24.11.21
2135 3 Печатать

Чи може лікар відкрити е-лікарняний без особистого огляду пацієнта?

На початку пандемії було запроваджено можливість відкриття лікарем листка непрацездатності на підставі телефонної розмови із пацієнтом. Однак після чисельних повідомлень про зловживання із боку пацієнтів, така норма була скасована. Тож наразі лікар має провести особистий огляд пацієнта для створення йому медичного висновку, за яким автоматично сформується електронний лікарняний.

Враховуючи наведені бухгалтерами під час консультаційної наради випадки, наявні ситуації, коли застраховані особи вважали початком свого лікарняного день запису на прийом до лікаря, який передував фактичному огляду. Тож працівникам важливо пам’ятати, що телефонна розмова із спеціалістом рецепції лікарні при записі на прийом до лікаря не є експертизою його непрацездатності. Початок непрацездатності може зафіксувати виключно лікар під час особистого огляду – саме цей день буде першим днем е-лікарняного.

Владислава Хижняк, заступниця директора виконавчої дирекції Фонду,
Світлана Зарубіна, начальниця управління страхових виплат і матеріального забезпечення Фонду,
Марина Біляєва, заступниця начальника управління – начальниця відділу медичної експертизи Фонду, а також
Артур Чередник, заступник начальника відділу матеріального забезпечення Фонду.

По материалам Фонд соцстраху

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
  • Одесситка
24.11.21 11:50

И кто останется работать врачами, если придется осматривать всех коронавирусных? Или самим больным штурмовать поликлиники? 

Ответить
  • Юра
24.11.21 15:09

Одесситка, тут вопрос в другом, у человека недомогание, и он самоизолировался, как того требуют, и вызвал врача. А врач не пришел. СМЕЛО ВЫЗЫВАЙТЕ ПОЛИЦАЕВ, ЧТО БЫ ОНИ ЗАБРАЛИ У БОЛЬНОГО ПОКАЗАНИЯ, ЧТО ЕГО ОТКАЗЫВАЮТСЯ ЛЕЧИТЬ И ОФОРМИТЬ Е-БОЛЬНИЧНЫЙ, Т.Е. НАНЕСТИ УЩЕРБ В ИНТЕРЕСАХ ТРЕТЬЕЙ СТОРОНЫ.

Ответить
  • Юра
24.11.21 15:11

Юра, И В ДОГОНКУ 10 дней за счет терпилы - работодателя, может проще с ним договориться без мошенников из команды по регулированию численности населения.

Ответить
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям