Сайт для бухгалтеров №1 в Украине

Получайте
новости почтой!


04.01.22
2125 0 Печатать

Як звітувати з ПДВ за грудень платнику, який з 1 січня обліковується у ДПС, що здійснює супроводження великих платників податків?

Відповідно до п. 64.7 ПКУ центральний орган виконавчої влади, що забезпечує формування та реалізує державну фінансову політику, визначає порядок обліку платників податків у контролюючих органах та порядок формування Реєстру великих платників податків (далі – Реєстр) на відповідний рік з урахуванням критеріїв, визначених ПКУ для великих платників податків (далі – ВПП).

У разі включення платника податків до Реєстру на нього поширюються особливості, визначені ПКУ для ВПП, зокрема обов’язок обліковуватись у контролюючому органі, що здійснює супроводження ВПП, з початку податкового періоду (календарного року), на який сформовано Реєстр ВПП.

Пунктом 49.1 ПКУ передбачено, що податкова декларація подається за звітний період в установлені ПКУ строки контролюючому органу, в якому перебуває на обліку платник податків.

Порядок надання звітності, нарахування, утримання та сплата (перерахування) ПДВ до бюджету здійснюється у порядку, встановленому ст. 203 ПКУ.

Відповідно до п. 203.1 ПКУ податкова декларація з подається за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному місяцю, протягом 20 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) місяця.

Сума податкового зобов’язання, зазначена платником податку в поданій ним податковій декларації, підлягає сплаті протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого п. 203.1 ПКУ для подання податкової декларації (п. 203.2 ПКУ).

Тобто декларація з ПДВ за грудень попереднього року подається до 20 січня поточного року, а сплата податку здійснюється протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку подання такої декларації.

Враховуючи зазначене, платник податків, який з 1 січня поточного року обліковується у контролюючому органі, що здійснює супроводження ВПП, подає податкову декларацію з ПДВ та сплачує податкові зобов’язання з ПДВ за грудень попереднього року за новим основним місцем обліку.

По материалам Південне міжрегіональне управління ДПС по роботі з ВПП

Бухгалтер 911 подчеркивает: содержание авторских материалов может не совпадать с политикой и точкой зрения редакции. Среди авторов материалов, которые публикуются, есть не только представители редакционной команды.

Информация, представленная в конкретной публикации, отражает позицию автора. Редакция не вмешивается в авторские материалы, не редактирует тексты и, следовательно, не несет ответственности за их содержание.

Комментарии
Спасибо, что читаете нас Войдите и читайте дальше
Для того, чтоб распечатать текст необходимо оформить подписку
copy-print__image
Данная функция доступна только
авторизованным пользователям